Anunțul public al șefilor PSD pentru turul doi

Atitudine publică surprinzător de modestă a șefilor PSD Buzău în perspectiva alegerilor de duminică.

„Domnule Ciolacu, ce rezultat își propune PSD Buzău pentru turul doi ?”, a întrebat reporterul buzoienii.ro.

„Vrem să câștigăm alegerile din județ cu 50% plus un vot”, a declarat șeful PSD Buzău.

Reporterul n-a băgat în seamă o săptămână spusele lui Ciolacu, „o fi glumit”, până când n-a auzit același răspuns modest și din gura altor șefi din PSD Buzău.

Ce i-a apucat ? Ce strategie e asta ?

În județul Buzău e clar că Viorica Dăncilă va câștiga, nu la un vot, ci la o diferență considerabilă. Procentul estimat e undeva la 60% Dăncilă și 40% Iohannis.

Dăncilă a câștigat și în primul tur cu 5% în fața lui Iohannis (vezi rezultatele mai jos), iar în turul doi e de așteptat ca ecartul să se mărească.

Cauze:

 1. Din confruntarea electorală, Iohannis a ieșit în pierdere prin refuzul de a participa la o dezbatere comună. Mai mult, Dăncilă a fost mai prezentă, mai spontană, mai naturală în aparițiile publice din ultimele zile.
 2. E de așteptat ca unii dintre votanții de dreapta să nu vină la vot. Pe de o parte pentru că al lor candidat din turul I nu s-a calificat, apoi pentru că – la nivel național – victoria lui Iohannis e dată ca sigură.
 3. Până și în mun. Buzău, unde Iohannis a câștigat în turul I, situația s-ar putea schimba. În ultimele zile, Toma a bătut cartierele „pentru a apropia scorul PSD de scorul meu pe municipiu”.

Un răspuns, ceva mai lămuritor, pentru scorul lui Dăncilă din turul doi de la Buzău l-a dat Lucian Romașcanu: „Știți cum e ? Ca la fotbal. Suntem mulțumiți și cu 1-0, dar vom trage să le dăm opt”.

Romașcanu, ieri, în conferință de presă

Rezultate turul I – jud. Buzău

 1. Viorica Dăncilă PSD 34,55% – 62.149 votanți
 2. Klaus Iohannis PNL 29,69% – 53.395 votanți
 3. Mircea Diaconu independent, ALDE, Pro România – 13,42% – 24.136 votanți
 4. Dan Barna USR Plus 9,78% – 17,582 votanți
 5. Theodor Paleologu 4,28% – 7686 votanți
 6. Ramona Bruynseels 3,6% – 6522 votanți
 7. Alexandru Cumpănașu 1,7% – 3144 votanți

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „Anunțul public al șefilor PSD pentru turul doi

 • Vrabia malai viseaza, o sa aflam cati fraieri sunt duminica

 • Eu cred ca va fi echilibrat procentul! La Buzau sunt asa multi pensionari creduli incat e creu de crezut ca pot fi invinsi la vot. Plus ca lor li se adauga si romii manipulati usor de unele persoane…
  Si mai este o problema la nivel national… Din auzite, Orban a dat o lege, sau vrea s-o dea, in care spune clar ca cine nu justifica averea sa ii fie confiscata… Va dati seama cati sunt cei care le arde curu… aia o sa voteze clar Dancila… ea nu poate da o asemenea lege pentru ca nu poate Dragnea sa justifice averea de 30 mil de euro cu un salariu de 25.000lei /luna salariu care la avut…
  in fine!!! important e sa mergeti la VOT!!!

 • Ardealul tot e cu Iohannis… Banatul tot e cu Iohannis…. Dobrogea, Moldova fără Botoşani sunt tot cu Iohannis… Bucureştiul, nici nu mai vorbim, e tot cu Iohannis!…. Fidele PSD-ului i-au mai rămas Oltenia, Teleormanul şi Buzăul lui Ciolacu, unde romaşcanii acestuia mălai visează!

 • Procentele de la oras ti-e rusine la le pui Domnule Tereca 🙂

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.