Anunțuri importante pentru chiriașii celor patru blocuri ANL din Buzău

Sunt mai multe vești bune pentru proprietarii celor 106 locuințe ANL Buzău.

1Își pot monta centrale pe gaz și se pot debranșa de la sistemul centralizat. Chiar dacă blocurile sunt proprietatea statului, s-a acordat această derogare

Bloc ANL, Dorobanți II

2Azi, la propunerea viceprimarului Ionuț Apostu, s-a hotărât ca și chiriașii mai săraci din blocurile ANL să poată primi ajutorul în bani din partea Primăriei Buzău pentru instalarea de centrale. Astfel, familiile cu venit minim net pe membru sub 1263 lei pot primi gratuit 7.000 de lei. Cele cu venit între 1263 și 1600 de lei pot primi, la cerere, jumătate din sumă: 3500 de lei.

ANL Broșteni

3Angajații Fondului Locativ din Primăria Buzău lucrează pentru emiterea cărților funciare pentru fiecare din cele 106 locuințe. Când vor fi gata – e drept, procesul e unul lent – Primăria Buzău va solicita Guvernului trecerea locuințelor din domeniul privat în cel public pentru a fi vândute chiriașilor.

Viceprimar Ionuț Apostu: „Centralele care se vor monta cu ajutor financiar de la primărie vor intra în proprietatea statului. Dar, vom căuta să găsim posibilitatea ca – la cumpărarea apartamentelor de către chiriași – să se scadă valoarea centralelor sau a sumelor pe care aceștia le-au investit din propriu buzunar”.

Cele patru blocuri ANL din Buzău sunt situate pe strada Gârlași, Primăverii, Aleea Sporturilor și Bd. 1 Dcembrie.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „Anunțuri importante pentru chiriașii celor patru blocuri ANL din Buzău

  • Care sunt criteriile pt a putea inchiria/cumpara o locuinta in blocurile ANL?STIE CINEVA?

  • Dupa ce ca le vindeau la pret de covrigi, mai scad si valoarea centralei din acel pret, care oricum le ramane lor, adica o aberatie. O sa ajunga sa dea pe un apartament ANL mai putin decat au salariul pe o luna, ca apartamentele ANL s-au dat numai la bugetari care au salarii mari.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.