General de armată, găsit decedat în cadă de polițiști. Apa curgea încă

Un general pensionar a fost găsit mort în cadă la casa sa de vacanță de la Sărata Monteoru.

Fostul militar, de 73 de ani, n-a mai răspuns la apelurile telefonice ale rudelor. Un cunoscut al familiei – trimis să verifice – a observat lumina aprinsă în baie, iar cheile și telefonul pe o masă din curte. Acesta a solicitat sprijinul polițiștilor, care au spart ușa și au găsit trupul neînsuflețit în cadă.

Apa curgea încă. Cele mai plauzibile cauze sunt infarctul sau un AVC, dar criminaliștii au deschis un dosar pentru moarte suspectă.

Vila fostului militar e situată la umbra unor brazi, în vecinătatea Restaurantului Ceres.

Implicare împotriva și de partea revoluției din decembrie 89

Marin Oană, ieșit la pensie ca general, e un personaj asupra căruia au planat lumini și umbre în zilele revoluției din decembrie 1989. Pe 21 decembrie – era locotent-colonel și comandant al Regimentului 1 mecanizat Bucureşti. În acea seară a acționat – la ordin – pentru spargerea baricadei demonstranților și a dispus folosirea a trei tancuri.

A doua zi a trecut, ca de altfel întreaga armată, de partea revoluției și a fost numit comandant al dispozitivului de apărare al TVR.

A fost rănit în acele zile la un deget, lucru care l-a ajutat să obțină mai apoi inclusiv certificat de revoluționar. Certificatul i-a fost retras abia în februarie anul trecut de Curtea de Apel Timișoara care a luat act de participarea sa împotriva revoluției – de pe 21 decembrie.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

6 comentarii la „General de armată, găsit decedat în cadă de polițiști. Apa curgea încă

 • Generalul ăsta a luptat contra românilor și totuși și-a făcut vilă acolo unde a vrut. Cum a ajuns ăsta să își construiască casă într-un loc care odinioară era spațiu verde? L-a moștenit de la mă-sa sau cei din Primăria Merei au închis ochi în schimbul unor avantaje?

 • Un trădător cu epoleţi, ca şi Militaru, Stănculescu, V. Ionel, Cico, Lupoi, şi alţii. S-a dat de partea revoluţiei după ce mai întâi a băgat tancurile în revoluţionari, la Inter (din ordinul lui Hortopan probabil).
  ,,Rănit la deget”…. Asta sună cam ridicol… Ce mai calitate de mare ,,rănit la Revoluţie” a avut el, o fi încasat şi vreo indemnizaţie în ăştia 30 de ani de pe urma acestei ,,mari răni” ! Ca şi cum s-ar compara cu ăia care au rămas fără o mână sau fără un picior…
  Iar acum, probabil de frica Covidului, a fugit din Bucureşti ca să se izoleze la Monteoru… Destinaţia fatală.

 • A avut chiar certificat de revolutionar pentru ca a fost ranit la un deget. Pacat ca nu tinea degetul in gura cand a fost ranit. A mancat salariu si pensie speciala plus indemnizatie de revolutionar si ca el sunt multi.

 • stiu si eu un erou al lovilutiei ! In dec.89 se plimba cu bicicleta pe unirii si a primit un glont de carpati in dos.Si asa a ajuns erou chiar daca el a stat ascuns dupa acel incident

 • Doamne ,cat s,a.mai hinuit sarmanul aparator al romanilor ranit ,la deget ,va dati seama ca.si,adat sangele.pentru tara si cati or.fi de astia.ar.trebui sa le.dubleze pwnsiile.speciale,ca vorba aia ,lor le datoram totul.

 • Ditamai generalul a murit acoperit de apa din cada, in loc sa fie acoperit de glorie pe campul de lupta, aparandu-si tzara.
  Banuiesc ca va fi inmormantat cu onoruri militare si va fi declarat erou post mortem pt rana de la deget.
  Despre tancurile puse de el sa sparga baricada, ce-ar fi putut sa faca atunci bietul om daca avea ordin de la comandantul suprem, sau macar de la ministrul fotelor armate? Sa fi zis: ,,Iote nu vreau eu nea Nicule [sau tov ministru] sa sparg baricada”!
  Hai sa mai gandim si cu capul……[Leo]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.