Apariție de ultimă oră în fața Tribunalului. „Va fi foarte frumos”. Iată ce mai urmează a se face

Pe scuarul din fața Tribunalui Buzău au apărut de câteva ore câțiva copăcei cu o coroană ceva mai exotică decât a platanilor plantați în casetele de pe trotuar.

„E vorba de doisprezece cireși pendulari. Prunus pendula e denumirea științifică. E un arbore ornamental, care face flori dar nu și fructe. Ei sunt sădiți în pământ, nu stau în ghiveci, acel cilindru din jurul lor e ornamental. Peste o săptămână două, în acel ghiveci vom planta mușcate curgătoare, care vor avea flori de primăvara până toamna. Vreau să mai fac o precizare. În acea zonă vor fi în permanență flori. Platanii vor înflori în aprilie, cireșii în mai, până în iunie vor avea flori bulboasele, iar apoi alte plante perene pe care le vom sădi pe margini. Va fi foarte frumos”, a precizat pentru buzoienii.ro ing. Nicu Tănase, șeful de la Spații Verzi.

Cireși, dar de alt soi, sferici, au fost plantați și în casetele de pe Aleea Trandafirilor.

„Și florile suferă”

De ieri a apărut în fața primăriei și primul panou prin care buzoienii sunt rugați și totodată avertizați să nu calce în picioare florile de pe spațiile verzi din oraș.

Municipalitatea are în plan să confecționeze între 50-100 de astfel de panouri care să fie amplasate în parcurile, rondurile, peluzele și scuarurile din oraș.

Panoul avertizor a fost creat la atelierul Urbis Serv de pictorița Mariana Lafargue.

Citește și articolul: Incredibil! Iată cum arată acum stadionul de atletism. Cine aduce bărcuțele ?

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

 

loading...

8 comentarii la „Apariție de ultimă oră în fața Tribunalului. „Va fi foarte frumos”. Iată ce mai urmează a se face

  • Este foarte frumos ceea ce se intimpla cu spatiile verzi din oras dar este foarte trist ca cetateni orasului nu apreciaza si de aceea as sugera ca cei de la politia locala sa fie
    mai activi in amenzi pentru cei care calca spatiile verzi

  • Pingback:

  • Cred ca mai curand,in fata tribunalului trebuia “plantat” un MARE CACAT! pentru ca duhoarea pe care o emana “justitiabilii” din “justitie” pute mai ceva ca ghenele de gunoi de la blocurile noastre.Cand vor avea ocazia,ii rog pe buzoieni sa isi faca nevoile in fata “tribunalului”. As vrea sa il intreb pe acest “ing.Tanase” ,cat ii da spaga “primaru” pentru pupincurismul lui scarbos.Deja,acele “bulboase” incep sa….puta! A infractiune!

  • Abia astept sa infloreasca acei ciresi care fac doar flori. Domnilor mai tineti minte vorba: “Cand o face plopul mere, si rachita micsunele !” Daca mai traia baiatul acela, multi nu mai erati asa de meseriasi in urbanism. Totusi mai am o idee pentru Toma. Sa intetzica masinile la mai putin de 5 km fata de centrul Buzaului. Si sa vezi profituri la Trans bus.

  • Sunt categoric uimit de strădania Primăriei de a aduce un plus de culoare orașului .Nimeni nu a mai făcut până acum așa ceva ,și noi eram învățați cu griul care domina tot în Buzău .De la blocuri la case străzi și ce mai era .Totul era gri .Ca la pușcărie .Multe mulțumiri artizanilor acestei schimbări .

  • Pingback:

  • Pingback:

  • Stimabile <> , clar ti-e dor de Boscodeala! de ce nu te duci dupa el la Constanta? Suntem destui care suntem foarte multumiti ca se schimba cate un pic ceva in orasul nostru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.