Apel al autorităților pentru a se găsi 17 pasageri ai unui microbuz

Pericol de îmbolnăvire cu coronavirus pe traseul Bucureşti – Urziceni – Buzău – Brăila – Galaţi.

Pe aici a trecut pe 29 februarie un microbuz în care s-a aflat un bărbat de 72 de ani – confirmat cu coronavirus.

Bătrânul a aterizat pe aeroportul Otopeni din Italia (Lombardia) şi a urcat într-un microbuz, circulând pe ruta Bucureşti – Urziceni – Buzău – Brăila – Galaţi.

Autorităţile îi caută acum pe toţi cei cu care gălăţeanul a intrat în contact în timpul călătoriei.

„Sunt rugate să se izoleze la domiciliu şi să contacteze în cel mai scurt timp autorităţile, la numărul 0744.630.508 (DSP Galaţi), persoanele care în data de 29 februarie a.c. au circulat spre Galaţi, folosind microbuzul, cu plecare din Bucureşti (Gara de Nord). Sunt vizate persoanele care au folosit cursa cu plecare de la ora 12.15, cu puncte de îmbarcare pe str. Baldovin Pârcălabul şi IDM Basarab. Microbuzul folosit este marca IVECO, de culoare albă, are numărul de înmatriculare B 83 ZAD, şi a circulat pe ruta Bucureşti – Urziceni – Buzău – Brăila – Galaţi. Precizăm că această cursă a fost folosită de aproximativ 17 pasageri” – informare DSP Galați

Gălățeanul de 72 de ani este al 13-lea caz confirmat din România de infestare cu coronavirus.

UPDATE

În urmă cu cîteva minute, Prefectura Buzău a trimis către presa locală o informare referitoare la această speță:

„Din discuțiile purtate cu șoferul microbuzului care a circulat pe traseul București- Urziceni- Buzau- Brăila- Galați și în care s-a aflat și un bărbat confirmat cu coronavirus, a rezultat ca nu au fost pasageri care au debarcat pe raza județului Buzău și nu a avut nicio oprire pe raza județului Buzău”

Citește și:

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

10 comentarii la „Apel al autorităților pentru a se găsi 17 pasageri ai unui microbuz

 • Nu vreau sa cred ca am dreptate dar autoritatile pun pret mic,un pret prea mic pe igienă si informare!
  Restul sunt de campanie electorala!

 • @Auras: eu, personal, abia astept sa taxez PNL-ul pentru neluarea unor măsuri de bun simt in ceea ce priveste acest virus:
  1. Închiderea controlată a granitelor: nu se intra si nu se iese decât pe criterii foarte clare si, cine intra, intra automat si in carantină (indiferent de zona/tara in care a calatorit). Noi NU suntem in Schengen ca sa aplicăm criteriile Schengen.
  2. Interzicerea oricăror adunări cu mai mult de 10 persoane.
  3. Inasprirea la maxim a pedepselor pentru cei care nu respectă carantină.
  4. Filtre de verificare pentru transportul inter-județean.

 • Suna mai bine daca spuneati “Barbat cu coronovirus cautat in Buzau”. Faceti-va treaba si verificati informatiile inainte. Evitați titlurile alarmiste.

 • Bai trogloditilor, este o banala raceala, de ce va agitati atat ????????????!!!!!!!!!!

  Gripa normala a omorat mai multi oameni in lume anul trecut (vreo 40.000 !) si nimeni nu a scris o vorba.
  Mai filtrati oleaca informatiile in creierul vostru ala mic…mic…mic, inainte sa debitati aberatii despre blocarea granitelor ::::)))

 • Mda! Domnilor și doamnelor, stați fără grijă, omenirea nu va dispărea! Chiar daca vom muri noi, adulții, copiii n-au nicio treabă cu acest virus și își vor vedea de viață în continuare! Deci, fruntea sus!:)

 • Ăhăhă! Acuma na, zic și ei 17 pasageri că atâta o fi capacitatea dubei maxi-taxi, în realitate poate au mai fost și d-ăia cărați în picioare…

 • @Catalin. Daca vor fi infectati si parintii tai, atunci ce vei spune? Ca suntem tot trogloditi? Si parerea mea este ca trebuiau inchise granitile. Noi nu putem face fata unei simple gripe.

 • Nu inteleg, pana acum nu a fost gripa in lume … sau care e faza cu parintii ??!!
  Pana acum nu a avut lumea febra ??!!
  Pana acum nu au murit batrani de gripa banala ??!! Sau de clostridium prin spitale ??!!
  Deci care ar fi panica ??!! Ca nu pricep !
  Acum, hai, mergi repede dupa malai si conserve, ca vine apocalipsa si te prinde flamand 🙂

 • Don Primarele pune bre armata de “rutieristi”,” localnici”si “jandari” sa-i caute pe “diasporezi” care au umpluta tara de bani si coronavirus. Fara ei vezi doamne muream de foame. E uite ca acum ne aduc si altele. Dar ce facem cu targul din Dragaica ca acolo vand localnicii din
  diaspora.Coronavirusul este produs importat din UE, nu este autohton.

 • Poate, nu ar fi rau ca in perioada asta nenorocita, cu acest coronavirus,Ministerul Transporturilorsa dea un ordin prin care toti operatorii care transporta oameni , sa fie obligati sa intocmeasca tabele cu toti pasagerii si nr .de telefon la care pot fi contactati acesti pasageri in cazuri deosebite, cum este acesta. Iar politia ruriera sa verifice la sange daca se respecta acest eventual ordin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.