Apostu: „Voi fi pe șantier pentru a verifica termenele și calitatea”

După știrea din buzoienii.ro care anunța că firma din Iași care a câștigat licitația a subcontractat către alte două firme, Ionuț Apostu a mers azi pe șantier.

Viceprimarul a anunțat că „va fi cu ochii pe ei” și că va verifica atent respectarea termenelor și a calității.

Primăria Buzău va plăti 2,3 mil. € pentru restaurarea Casei de Oaspeți și a „grajdurilor lui Marghiloman”.

Ambele obiective au fost lăsate în paragină de zeci de ani. Zidurile Casei de Oaspeți stau să cadă, iar plafonul grajdurilor e în multe locuri prăbușit (vezi foto mai jos):
Citește și:

loading...

7 comentarii la „Apostu: „Voi fi pe șantier pentru a verifica termenele și calitatea”

 • Domnul viceprimar este identic cu persoana care fotografia marcajele albe așternute proaspăt peste asfaltul turnat pe Al. Trandafirilor, din turnul Palatului, fapt care ar trebuie să ne ridice întrebarea: ”Bine, bine, veghează dânsul, dar cu ce abilități și cunoștințe?”. Dacă e capabil să ”citească” un proiect tehnic despre o construcție, de ce nu au executat lucrarea în regie proprie, primăria, cu meșteri de-ai locului, din ziar?
  Practic ne e permis să-l criticăm pe dl. Apostu care a ”luat” pe el sarcina, nu pe dl. Toma care a aprobat cele peste 2 mil de euro în vederea renovării acestor clădiri, care reprezintă probabil o urgență maximă în orașul nostru.
  P.S. Dl. Apostu a vegheat vreo porțiune din Al. Industriilor, care acum se descompune în ritm alert, sau e la prima provocare în acest sens?

  Răspunde
 • Renovarea acestor grajduri este cel mai inutil lucru facut vreodata cu banii publici ! Realizati cate se puteau face cu 2 milioane euro ?????

  Răspunde
 • 900.000 euro* a costat un sistem modular vertical de parcare, cu 72 de locuri, pe o suprafață de 230 mp (23 x 10 m = max 10 locuri clasice, la sol), într-o amenajare înaltă de 22,5 m. Dacă cu 2.3. mil euro bani proprii se reabilitează aceste ruine, să se afle câte parcări se realizau în 7 ani, dacă renunțam să mai ajungem cu echipa de fotbal în Ch League și jumătate din echipa națională de handbal la fete, ori concerte cochete în săli de sport învăluite-n giulgiu și cu intrarea colhozionistă (invitații), sau bălți ori proiecte europene ”bătute în cuie” la sanchi! (proiectele aparțin primăriei, Europa a trasat câteva linii de urmat, atât, restul e ocolirea adevărului și forțarea cetățeanului să accepte tăcut și tăcând de la stăpânirea care a dat banii). Constatăm astfel că nu există o problemă cu parcările (acutizată voluntar și cu cerbicie de către cei din prezent) ci una cu cei care administrează banii și prioritizează nevoile orașului.
  P.S. Modular înseamnă că poți să adaugi, sau să scoți, după nevoie, câte spații de parcare dorești). Modular înseamnă și mobil, mutabil și transportabil. Vertical înseamnă că le pui unele peste altele și salvezi spațiul la sol, bun de parcuri, alte parcări clasice sau locuri de joacă.
  * https://www.mutrade.com/news/the-first-modular-vertical-circulation-stereo-garage-was-built-in-yinchuan

  Răspunde
 • Aleea Industriilor, strada Transilvaniei, bulevardul Unirii ( în special Unirii Sud, zona Big ), intersecția Unirii – Transilvaniei, „rampele galbene descompuse” din zonă trecerilor de pietoni, etc., fiind lucrări mai complexe, au fost supravegheate de domnul Toma, în timpul plimbărilor „la pas” despre care a ținut la un moment dat să ne informeze! Domnul Tereacă evită să ne informeze și cu privire la rezultatul supravegherii ( apropo, cum mai arată Iazul Morilor fotografiat de sus într-o zi obișnuită?)

  Răspunde
 • Acele resturi pot fi cel mult stabilizate si prezentate publicului ca atare: ruine. Exista deja o constructie ”supravietuitoare” langa acestea, s-ar imbina istoric. A doua varianta normala e demolarea, recuperarea materialelor si refolosirea lor. Am avem o reproducere fidela, sigura si adusa la zi, cu un adaos de autenticitate. O replica cu suflet. In schimb, noi am ales a treia varianta, RENOVAREA coloseumului, comparatia fortata menita sa evidentieze inutilitatea gestului si amploarea lucrarii, de unde si suma imensa aferenta, care din nefericire provine fix din ”buzunarele” noastre de buzoieni.

  Răspunde
 • Asa a supravegheat si a fost cu ochii si pe liceul Eminescu.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.