Aproape neverosimil! Taximetriștii din Buzău despre calul care a provocat accidentul de la Lipia. Iată drumul parcurs!

Reporterul buzoienii.ro a reușit să refacă traseul calului alb ucis ieri dimineață pe șoseaua Buzău – Ploiești de Chryslerul tatălui Cameliei Potec.

Informațiile s-au strâns una câte una de la cititori, dar și din surse oficiale.

„Domnule reporter, calul respectiv l-am văzut eu dimineața până în ora patru venind dinspre strada Filantropiei. Sunt taximetrist și stăteam și așteptam clienți la gară. La un moment dat mi-a atras atenția acest cal. Era singur, alerga pe străzi. Vă dați seama că m-am mirat când l-am văzut. Mai apoi am văzut știrile despre accident. Imediat mi-am dat seama că ăsta e”, ne-a scris un taximetrist din Buzău.

Apoi a urmat un altul, tot taximetrist din Buzău:

„Mi-a ieșit în față un cal alb în bariera Ploiești, pe lângă patinoar. Mi-am zis doamne ce-o fi cu calul ăsta. De unde a scăpat? Era în jur de 4.30 dimineața. Acum când am văzut știrile, mi-a picat fisa. E calul pe care l-am văzut eu. Nici nu mă mir prea mult că s-a întâmplat așa ceva. Vă dați seama, un cal, slobod, noaptea pe o șosea unde se circulă cu viteză!”, e mărturia unui al doilea taximetrist.

Așadar, calul respectiv a parcurs traseul strada Filantropiei – gara CFR – Bd. 1 Decembrie – intersecția din Bariera Ploiești – Patinoar – pasarela Nehoiu – Hanul lui Țintă – DN1 B și impactul cu autoturismul.

Citește și articolul: „Îmi venea să plâng de ciudă”. Decizie a lui Toma după ce ploaia a stricat festivalul recoltei

Dacă până la rondul de la Hanul lui Țintă șoseaua a fost lată, cu două benzi pe sens, iar calul a putut merge pe o bandă, de la giratoriu, drumul s-a îngustat. Iar posibilitatea producerii unui accident a crescut exponențial. Nici n-a durat mult, nici în minute și nici în secunde, până când calul s-a deplasat înspre mijlocul șoselei și a ieșit în fața unui șofer care nu l-a văzut, cel mai probabil, de mașina din față.

„Calul a putut fi identificat cu ajutorul unui microcip. Colegii mei au citit acel cip și au aflat că în scripte proprietar este un cetățean de satul Căpățânești, comuna Mărăcineni. Dar nu avem garanția că în realitate acela a fost ultimul proprietar. Știți cum se întâmplă, ei sunt vânduți și fără acte. E posibil ca de atunci să fi schimbat mulți proprietari. După accident a fost ridicat de pe șosea și incinerat”, ne-a spus Ciprian Botezatu, director adjunct la DSVSA Buzău.

Cu câteva minute în urmă reporterul buzoienii.ro a mai primit o informație de la un cititor:

„Vă rog să nu-mi dați numele, nu vreau să am probleme. Calul implicat în accident aparține unor cetățeni romi din prelungirea cartierului Dorobanți. Ei se plângeau ieri dimineață că nu-și mai găsesc calul, că a fugit de acasă și că nu-l mai găsesc”.

Citește și articolul: Exclusiv! Iată cine a fost la volanul Chrysler-ului care a lovit calul azi-dimineață. E tatăl unei mari campioane

În concluzie, iată că din cauza neatenției unor proprietari care nu și-au legat corespunzător calul pe timpul nopții, un om se află acum în stare gravă pe patul de spital.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „Aproape neverosimil! Taximetriștii din Buzău despre calul care a provocat accidentul de la Lipia. Iată drumul parcurs!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.