Ar fi cea mai mare performanță din sportul buzoian!

„Obiectivul oficial pentru SCM Gloria e locul 6-8, dar vom încerca să ne clasăm pe 5, calificant în Cupele Europene”, a spus Cristi Ceaușel, șeful clubului din Crâng.

„Anul acesta, pentru că s-a acordat wild-card pentru CSM București inclusiv locul 5 din Liga Florilor a mers în EHF. E posibil ca anul viitor să se întâmple la fel. Calificarea SCM Gloria în Cupele Europene ar fi cel mai important rezultat din istoria sportului buzoian la nivel de echipe”, a adăugat Cristi Ceaușel.

În acest sezon, la fete, Rm. Vâlcea și CSM joacă în Liga Campionilor, iar Bistrița (locul 3), Cisnădie (locul 4), Brașov (locul 5) și Craiova (posesoare de asemenea a unui wild card) joacă în Cupa EHF.

Din sezonul 2020-2021 pe lângă Cupa EHF se va înființa o nouă competiție – mai puternică – Europa Hadball League – un fel de Europa League la fotbal. Actuala Cupa EHF va coborî ca importanță și valoare, urmând a fi a treia competiție europeană la nivel valoric.

Concurență mare pentru SCM Gloria

Brașov, Cisnădie, Baia Mare, Brăila, Bistrița și Craiova sunt adversarele SCM Gloria pentru cele trei locuri de cupe europene (Rm. Vâlcea și CSM Buc. merg în Liga Campionilor). Dacă Brașovul pare a-și fi acontat locul 3 (în ciuda înfrângerii de la Buzău), rămâne că Gloria Buzău se va duela cu Cisnădie, Baia Mare, Brăila, Bistrița și Craiova pentru pozițiile 4 și 5.

Ele sunt fetele care pot duce Gloria în cupele europene

Ce meci va fi și sâmbătă cu Baia Mare!

După partida cu Corona, la Sala Sporturilor din Buzău va urma un nou meci super-tare. Sâmbăta viitoare, SCM Gloria (locul 4) va întâlni pe Minaur Baia Mare (locul 3).

Maramureșencele au doar o înfrângere în șapte etape (24-30 cu CSM Buc.) și un egal (25-25 cu Cisnădie) și o echipă puternică.

Trei jucătoare cochetează cu naționala României (extrema dreapta Sonia Seraficeanu, interul stânga Anca Polocoșer și centrul Andreea Popa) la care se adaugă stranierele Marija Shteriova (Muntenegru, inter stânga, 10 goluri cu Zalăul etapa trecută), Paulina Masna (Polonia, inter dreapta, 5 goluri cu Zalăul), Sylwia Lisewskaia (Polonia, inter stânga, 2 goluri cu Zalăul) și Yaroslava Burlachenko (Ucraina, pivot, 1 gol cu Zalăul).

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.