Ar fi o lovitură! Iată planul lui Ciolacu pentru șoseaua de pe digul Buzăului – Centura de Est

Este de mulți ani drumul gropilor și al prafului.

Vorbim de șoseaua de peste digul de apărare împotriva râului Buzău.

Puțini se încumetă s-o folosească, întrucât fiecare trecere aduce uzură prematură pentru autovehicule.

În ciuda importanței, drumul a fost lăsat în paragină și din cauza statutului incert, căzând la mijloc între Primăria Buzău și Direcția Apelor – proprietara digului.

Șansa buzoienilor ca acest drum să fie reparat se leagă de deputatul și vicepremierul Marcel Ciolacu.

Doar el, grație funcțiilor deținute și interesului pentru dezvoltarea Buzăului, poate desțeleni acest proiect de hățișul care l-a blocat atâția ani.

Ciolacu face în aceste zile demersuri să atașeze digul de la Buzăul de proiectul mai vast al unui „coridor economic” care să lege Ploieștiul de Tulcea.

Cea mai mare investiție a acestui proiect este realizarea unui pod peste Dunăre la Brăila. În acest fel, traficul rutier dinspre Moldova și Muntenia înspre Delta Dunării s-ar face mai facil, fără ocolul până la podul de la Hârșova (Giurgeni – Vadu Oii) sau fără transbordarea pe bac.

Dacă demersul lui Ciolacu va reuși atunci se va asfalta și șoseaua peste dig. Mai mult, se va face cu bani de la guvern și nu de la Primăria Buzău.

Citește și articolul: Ce părere aveți de asta ? Apă de la Monteoru la ștrandul din Parcul Tineretului ?

Dacă nu, atunci șoseaua peste dig va rămâne pentru mulți ani drumul prafului și al gropilor.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „Ar fi o lovitură! Iată planul lui Ciolacu pentru șoseaua de pe digul Buzăului – Centura de Est

  • Da, ar fi benefica realizarea rutei ocolitoare pe digul Buzau, sud-est. Ar contribui si la realizarea de aduceri venituri la Buget. Un ,,boom” economic si pentru buzoieni… Ar mai fi ceva de realizat. De la sala de sport ,,Iamandi”, ar putea fi realizata o ,,scurtatura” rutiera. Cand treci prin fata salii de sport, cand vi dinspre Dorobanti, sa se deschida o cale de acces spre podul Maracineni, prin ,,teritoriul” Statiunii Expermentalei. Pentru municipiu ar fi ceva foarte important… Ce ziceti?!

  • Pingback:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.