Ar trebui PSD să renunțe la guvernare ?

N-aduce anul, ce aduce ceasul, spune un cunoscut proverb românesc.

Iar decizile tăvălug din politică au venit una după alta în ultimele ore.

Mai întâi a fost exit-poll-ul care a plasat PSD-ul după PNL și la concurență cu USR PLUS pentru locul 2. De dimineață au sosit rezultatele parțiale care au plasat PSD-ul la doar 22%, unul din cele mai slabe rezultate din istoria partidului.

PSD a scăzut până la 22% după numărarea voturilor

După prânz, a fost detonată bomba dinspre sala de judecată unde Dragnea a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare. Astfel că „Livache”, cel mai puternic om din România ultimilor ani, își va petrece noaptea după gratii.

Lumea se întreabă ce mai urmează. Dacă tăvălugul va continua ori se va opri aici. Opoziția cere demisia guvernului Dăncilă și alegeri anticipate. Dacă Dăncilă nu va demisiona cu siguranță opoziția va depune zilele viitoare moțiune împotriva guvernului, cu șanse mari ca de această dată să treacă.

Pe de altă parte, discuții sunt și în interiorul PSD. Unii pesediști consideră că, dată fiind opțiunea clară exprimată de români la europarlamentare, PSD ar trebui să predea imediat guvernarea și să se retragă în opoziție. Altfel, există riscul ca partidul să coboare și mai jos în preferințele electoratului.

Există și pesediști care, dimpotrivă, susțin că alianța PSD-ALDE trebuie să țină cu dinții de guvernare pentru a rămâne la putere încă un an și jumătate.

Rămâne să vedem ce ne vor rezerva orele și zilele următoare. Pe seară e programată o ședință a liderilor PSD.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

5 comentarii la „Ar trebui PSD să renunțe la guvernare ?

  • tomita / faliment se dezice de PSD !!! gest marlanesc

  • Parcă era vorba de alegeri europarlamentare, adică pentru Parlamentul European, nu de alegeri parlamentare, adică pentru Parlamentul României (asta pentru neștiutori care confunda stânga cu dreapta – părțile nu politica). Din câte cunoaștem acestea vor fi abia la anul, așa că cei ce vor neapărat sa scape de PSD vor trebui sa mai aștepte. Pe de alta parte, astfel de alegeri au fost câștigate în Franța de un partid extremist și nu am auzit pe nimeni sa ceară plecarea lui Macron. Oare celelalte partide care au devansat partidul de guvernământ la aceste alegeri au obținut vreun scor zdrobitor menit a fi vreun atu puternic în preluarea puterii? Nu prea cred. Vor obține, cel mult două-trei locuri în plus unde sa îi trimită pe niște trântori și oportuniști de care nu o să mai auzim prea curând. Adevărata bătălie se va da abia la anul, în toamna, și dacă actualul partid majoritar încă în parlament și care a dat guvernul știe sa învețe din greșeli și sa se redreseze va fi greu de îndepărtat. Oricum nici celelalte două partide sau alianțe, în momentul de fata nu reprezinta o alternativă solida de guvernare, dacă îi iei la bani mărunți, vei constata ca nu e nimic de capul actualilor opozanți care se pare ca au ieșit la încălzire, pe margine. Noi românii avem mania asta de a sari din lac în put.

  • Desi urasc toate lichelele politice din indiferent de partidele din care provin,trebuie sa recunoastem ca PSD si ALDE nu mai pot guverna intr-o tara pe care au divizat-o in cel mai inalt grad,au au secatuit-o,ruinat-o si au adus-o in pragul dezmembrarii. Pana la urma ,acest infractor Dragnea care a introdus in politica ‘HIPISMUL politic’ , calarind o tara si guverne ,si-a gasit ‘nasul’ in ‘manjii ‘ dornici de libertate ,dreptate si o tara a lor si a noastra a tuturor.Minunati acesti tineri! ……Ce sa faca un guvern ‘condus’ de aceasta ‘Bisisica’ ( va mai aduceti aminte de Victoria Lipan si iapa ei de povara?),sluga umila lipsita de demnitate,verticalitate,mandrie personala,personalitate,…… cand infractorul mustacios,perfid,despotic si tiranic era oricand gata sa ia gatul oricui indraznea sa ‘caraie’.Un simplu ‘nechezat’ al celui care se credea stapanul ‘hergheliei politice PSD-iste)’ era ‘biciul’ care ii facea docili si ascultatori (de fapt,slugarnici!) pe toti cei care ‘raneau balega politica psd-ista’ ca randasi de rand ce erau.Se poate conduce o tara cu un guvern de ‘bisisici’ si ‘randasi politici?’ Categoric NU! Acest guvern nu trebuie ‘sa plece’; el a fost alungat,gonit de romani.

  • Desi urasc toate lichelele politice din indiferent de partidele din care provin,trebuie sa recunoastem ca PSD si ALDE nu mai pot guverna intr-o tara pe care au divizat-o in cel mai inalt grad,au au secatuit-o,ruinat-o si au adus-o in pragul dezmembrarii. Pana la urma ,acest infractor Dragnea care a introdus in politica ‘HIPISMUL politic’ , calarind o tara si guverne ,si-a gasit ‘nasul’ in ‘manjii ‘ dornici de libertate ,dreptate si o tara a lor si a noastra, a tuturor.Minunati acesti tineri! ……Ce sa faca un guvern ‘condus’ de aceasta ‘Bisisica’ ( va mai aduceti aminte de Victoria Lipan si iapa ei de povara?),sluga umila lipsita de demnitate,verticalitate,mandrie personala,personalitate,…… cand infractorul mustacios,perfid,despotic si tiranic era oricand gata sa ia gatul oricui indraznea sa ‘caraie’.Un simplu ‘nechezat’ al celui care se credea stapanul ‘hergheliei politice PSD-iste)’ era ‘biciul’ care ii facea docili si ascultatori (de fapt,slugarnici!) pe toti cei care ‘raneau balega politica psd-ista’ ca randasi de rand ce erau.Se poate conduce o tara cu un guvern de ‘bisisici’ si ‘randasi politici?’ Categoric NU! Acest guvern nu trebuie ‘sa plece’; el a fost alungat,gonit de romani.

  • Cat timp au majoritate in Parlament vor guverna.
    Alegerile au fost mai degraba o metoda prin a iti exprima ura fata de Dragnea si acolitii lui. A fost un vot anti-PSDragnea.
    Vad ca partidele celelalte s-au imbatat deja de putere crezand ca a pus lumea stampila pe ei ca are lumea iubire fata de ei… cand lumea a pus stampila din ura fata de PSDragnea pe orice partid ce parea ca e anti-PSDragnea cu speranta ca prin acest vot vor arata celorlalti din PSD ca e timpul sa scape de Dragnea si acolitii lui ca distruge partidul si tara.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.