Arafat, solicitare pentru părinți, dar și pentru supermarketuri

„Închiderea şcolilor şi grădiniţelor până după Paşte şi declararea stării de alertă”, sunt propunerile de azi ale Grupului de Suport Tehnico-Ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase.

Raed Arafat, șeful grupului, solicită „închiderea unităţilor şcolare publice din învăţământul preşcolar (grădiniţe), primar, gimnazial, liceal, post liceal şi profesional, începând cu data de 10.03.2020 până la data de 21.04.2020”

dar și

„recomandarea fermă către copiii şi părinţii acestora de a petrece cât mai mult timp la domiciliu, evitând spaţiile publice aglomerate”. 

Măsuri sunt propuse şi în ceea ce priveşte magazinele din România.

„Unităţile de alimentaţie publică (ex. hyper-market, super market, market, magazine de cartier etc) trebuie să facă frecvent dezinfecţia suprafeţelor expuse (ex. cărucioare, coşuri de cumpărături, clanţe de la uşi, butoane de la lifturi etc.) plus instituirea de măsuri privind evitarea aglomerării de persoane în spaţiile comerciale”.  

În privința spectacolelor și concertelor se cere ca spectatorii să stea din doi în doi sau chiar mai rar: „Să se vândă un număr mai mic de bilete plus dezinfecţia freventă a suprafeţelor”. 

Exces de zel ? Tifon îmbibat cu spirt la clanțe la o primărie din țară

Pentru a deveni obligatorii măsurile trebuie aprobate de Comitetul Național pentru Situații de Urgențe. Ședința CNSU a început la ora 16.00.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.


Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau
loading...

2 comentarii la „Arafat, solicitare pentru părinți, dar și pentru supermarketuri

  • E o prostie! In Spania inca nu sa inchis niciuna si daca s-ar inchide este pentru un máximo de 2 saptamani. Atat trebuie sa tina carantina pentru boli contagioase.

  • In Spania sunt multe scoli inchise, in multe zone. Verificati sursele oficiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.