Are 29 de ani și e din Smeeni. Unde alerga cu așa viteză prin localitate

De ieri este cel mai urât, în sensul de antipatizat, om din Buzău.

E vorba de șoferul de 29 de ani din Smeeni care a spulberat-o pe trecerea de pietoni pe fetița de nouă ani.

N-a redus viteza în localitate, n-a văzut indicatoarele care anunțau trecerea de pietoni și nici pe Alexia. N-a schițat nici cea mai mică frână, fata a fost izbită cu peste 80 de km la oră.

Cum va plăti pentru suprimarea Alexiei ?

Doar psihic, pentru că legal va scăpa ieftin. N-a fost reținut și va fi judecat în libertate. Va fi încadrat la ucidere din culpă și va scăpa după doi ani de procese, cel mai probabil, cu o condamnare de trei ani cu suspendare.

(1) Uciderea din culpă a unei persoane se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. – Art. 192 Cod Penal

Ce făcea șoferul de n-a fost atent ?

Zebra se vedea, indicatorul cu trecerea de pietoni e montat la locul lui. De asemenea există și indicatorul care anunță intrarea în localitate

Se pune întrebarea și ce făcea șoferul de n-a văzut-o DELOC pe fată.

Cert e că mergea singur în mașină spre Scurtești, unde locuiește alături de soția lui. Șansa lui – pentru care a evitat reținerea – și care va duce la o pedeapsă doar cu suspendare e că nu consumase înainte băuturi alcoolice.

Localnici: „Montați limitatoare de viteză”

Cei care locuiesc în Focșăneii de Sus, localitate din care era Alexia, solicită montarea de limitatoare de viteză.

„Nu sunt 24 de ore de la accident. Veniți să vedeți că sunt destui șoferi care trec pe aici cu suta la oră. Solicităm montarea de limitatoare de viteză pentru a ne feri de alte tragedii”, e mesajul trimis către buzoienii.ro d eun veci.

E posibil să fi existat intenția de montarea a limitatoarelor din timp, numai că drumul urmează, în câteva săptămâni, să intre în modernizare. Caz în care limitatoarele ar fi fost desprinse la începutul lucrărilor.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

12 comentarii la „Are 29 de ani și e din Smeeni. Unde alerga cu așa viteză prin localitate

 • Nu cumva indicatoarele sunt amplasate imediat dupa accident?
  In imagini nu se vede nici un indicator, nici macar piciorul pe care ar trebui sa fie un indicator.

 • Doamne, cum sa îi mai dea dovadă pentru a conduce. Nu va gândiți și la copilul ăla pe care l-a băgat în pământ, la părinții care suferă? Doamne în ce lume trăim. Cum sa nu vezi semnele si mai mergea si ca prostul pe mijlocul drumului. Să suferi în chinuri cum a suferit săraca fata!!!

 • De unde s-a tras concluzia ca nu a vazut-o deloc?
  Probabil a vazut-o, dar dupa cum se vede pe filmare fata parea doar un satean ce foloseste carosabilul pe post de promenada, cum e obiceiul in toate satele, nu dadea nici un indiciu ca ar fi vrut sa traverseze, abia cand ajunge masina aproape de ea fata tasneste brusc, alergand exact in fata masinii, ca si cum asta ar fi fost tinta ei. Pe filmare se vede clar cum fata a vazut masina si traiectoria ei si grabeste alergarea ca sa intre in fata masinii. Soferul n-a avut nici o sansa, a picat victima nevinovata la acel gest necugetat al fetei.

 • Hai sa mergem cu 80 la ora prin localitate sa dam peste toți nu conteaza ca ce naiba? Se trezesc unu ,doi,cinci sa ii tina partea tot conducătorului! Cred ca ar trebui să vezi filmarea cum trebuie de 5 ori sa vezi unde era fetița! Era o trecere de pietoni,chiar de nu e nimeni mergi cu prudență si cu viteza legală!

 • Luati atitudine si puneti cocoase pentru viteza.Nu mai zic ca se trece zilnic cu 100 km

 • Pacat de fetita! Nu fac referire strict la cazul acesta.
  Dar… nici dupa N cazuri… nimeni nu invata nimic… atat soferul cat si pietonul trebuie sa ia masuri de siguranta… ca sofer, te poti astepta sa sara ceva in fata masinii… iar pietonul trebuie sa vada mai intai daca soferul incetineste… nu ne aruncam noi ca pietoni in strada ca e trecere…
  Zilnic vad oameni preocupati de tel mobil in timpul conducerii sau a traversarii…

 • Nu contest viteza (DE FAPT E GREU DE CUANTIFICAT IN FILM ) ,DAR sunt siderat cum acesti copii pietoni si nu numai trec fara sa priveasca stanga /dreapta pe terecere , chiar sa nu te asiguri DELOC , E O PROSTIE FARA DE MARGINI , DESIGUR SOFERUL E VINOVAT , DAR DACA PRIVESTI SUNT FRACTIUNI DE SECUNDA CAND FATA SCHIMBA DIRECTIA .

 • Eu nu iau apararea nimanui,si sunt de acord ca soferul este vinovat. se vede pe filmare cum el franeaza cand fata ii iese in cale dinaintea impactului! Fata a decedat! Dumnezeu s-o ierte! Dar eu imi pun urmatoarea intrebare. De ce fata inainte sa treaca strada nu se asigura daca vine masina din spatele ei? Nu stia ca trebuie sa se asigure,sau pur si simplu sa crezut la ea in casa si a zis ca merge din sufragerie in dormitor? Oare chiar nu se poate introduce materie obligatorie in scoli,Educatia rutiera? De ce sa fii atat de inconstient sa traversezi strada fara sa te asiguri? Daca te uiti cu atentie in unele cazuri,pana si cainii care traverseaza strada se asigura inainte sa treaca! Oamenii nu!!! trebuie sa opreasca prostul ala! E dreptul meu sa traversez strada! Poate prostul ala este beat,sau drogat,sau atent in telefon,sau atent in GPS,sau pur si simplu a ramas fara frane! Sunt masini care nu pot fi controlate 100%,asta trebuie sa inteleaga pietonul, ca VIATA LUI ARE PRIORITATE,INDIFERENT DE CE SPUNE LEGEA!!! Daca fata se oprea si se asigura daca vine masina, nu s-ar fi intamplat nici o tragedie! Prostul ala probabil era injucat de fata! Dar putea face asta! Acum,o clipa de neatentie a seferului+ lenea fetei de a se asigura,a duso pe ea in pamant si pe el la pamant!
  SI domnu ziaristu’. Cum adica: “Sansa sa ca nu a consumat bauturi alcoolice!”? Nu este normal asa? Ai spuso ca si cum,poti fi beat crita,daca nu faci accident este ok!
  In momentul de fata cel mai periculos lucru la volan este telefonul,apoi bautura si drogurile,si chiar si muzica aceea data la maxim,de zornaie geamurile cladirilor din jur! Acel sofer nu va auzi niciodata motorul,sau vrun zgomot daca cedeaza ceva la masina sa!

 • Bine punctat Vlad…

 • Nu e vina fetei. Nici a soferului.
  Este vina parintilor fetei ca nu au educat-o de mica cum ca zebra este doar un desen pe asfalt, care NU ITI PROTEJEAZA VIATA. Este doar un loc unde opresti, TE ASIGURI TEMEINIC STANGA-DREAPTA SI ABIA APOI TRECI.
  Sunt “n” cazuri de cetateni care merg drept si brusc trec pe trecere fara sa se asigure. Intra-adevar: pe cruce va scrie ca au avut dreptate.

 • Sunt praf cu toți cred ca nu aveți copii,ori aveti suflet de cîinii…

 • Vina parintilor da este ca nu învata copiii ce ar trbui sa faca în a Trnsversa strada pe o trcere de pietoni dar ce putem spune despre sofer ? Eu cred ca tr sa reduca viteza si sa fie atent pentru ca trecea printr-o localitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.