Arestări EXEMPLU. De ce fapte sunt acuzați cei șapte buzoieni

Șapte buzoieni din Pătârlagele, Gura Teghii și Colți (între 26 și 62 de ani) au primit arest preventiv pentru 30 de zile.

Totul a pornit când polițiștii buzoieni au oprit, la Varlaam, o autoutilitară care transporta lemn de fag.

IPJ Buzău: „Polițiștii au constatat neconcordanțe în documentele de transport cu privire la locul de proveniență a lemnului. Au fost confiscate autoutilitara și încărcătura. Ulterior s-a deschis dosar penal pentru transport de material lemnos în volum de peste 10 mc neînsotit de documente specifice, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, tăiere fără drept și furt de arbori, respectiv acces ilegal la un sistem informatic”

Polițiștii au extins verificările cu privire la activitatea comercială a agentului economic emitent al avizelor de însoțire a materialului lemnos identificat, inclusiv cu verificări în fondul forestier, în zona de exploatare acestuia.

Din cercetările desfășurate a reieșit că operatorul economic ar fi tăiat ilegal peste 400mc material lemnos de diferite esențe, prejudiciul estimat depășind 100.000 de lei.

Astfel s-a ajuns la sesizarea instanței care a validat arestul preventiv față de cele șapte persoane.

Prin această decizie severă probabil că poliția, procurorul de caz și judecătorul au vrut să dea un exemplu celorlalți buzoieni care se ocupă cu tăierile ilegale de lemne.

Citește și:

loading...

3 comentarii la „Arestări EXEMPLU. De ce fapte sunt acuzați cei șapte buzoieni

  • Fara mila, pedepse maxime si verificate strict si in detaliu toate transporturile de genul. Daca vor primi cu suspendare, vor deveni de fapt un exemplu ca pot face toti la fel, ca nu vor pati nimic, cel putin prima data cand sunt prinsi.

  • La Tisau se taie la greu, trec zilnic camioane pline si daca le verifici pe inspectorul pădurii în acte apar 6 mc si sunt trailere cu peste 50 mc… Asa se fura – cu acte , dar pe cantități de 10 ori mai mici
    Ocolul stie, politia stie.
    Fac in weekend petreceri plătite de cei ce fura la cabana Ocolului dintre Mierea si Grajdana. Invitați: politisti, pădurari, sef ocol, inspectori Garda Forestiera chiar si cativa de la Sri…
    Are cineva curaj sa.i verifice ?

  • Din ciclul „Mircea, fă-te că lucrezi!” sau „Autoritățile e vigilente”! Aiurea. Au agățat plevușcă și se lovesc cu cărămida-n piept! Să ne spună autoritățili de când aveau filmări cu dronele a activității acestei firme! Firmele cu cheag și sudate la sistem prosperă exponențial fără nicio grijă. Și de ce n-ar face-o! Dacă se poate. Simpatici sunt cei din tribune care aplaudă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.