Arhiepiscopia Buzăului dă bonuri de masă și tichete sociale!

 

Sărmanii Buzăului, ajunși în restriște din diverse motive, primesc mai nou bonuri de masă și tichete sociale în valoare de 50 de lei bucata.

„Am recurs la această variantă pentru că, din păcate, ni s-a întâmplat să dăm bani celor veniți să ne ceară și apoi am aflat că au fost cheltuiți pe băutură sau pe țigări. În loc ca banii să ajungă la niște copii amărâți, bărbatul casei i-a folosit pentru a-și întreține viciile. De aceea am ales această variantă a tichetelor sociale. Pot fi cumpărate diverse bunuri, mai puțin alcool și țigări” a anunțat azi Ioan Șolea, noul purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei.

În ultima vreme în jur de 200 de persoane ce provin din 90 de familii au primit ajutoare bănești.

Masă caldă dusă zilnic acasă la 30 de nevoiași

O altă măsură luată de Biroul de Asistență Socială al Arhiepiscopiei Buzăului e cea de a duce acasă, la prînz, o masă caldă pentru 30 dintre buzoienii aflați în necaz.

„Am ales această variantă de a le aduce noi mâncarea acasă din două motive. Unii dintre ei sunt bătrâni și bolnavi, le-ar fi fost greu să se deplaseze până la cantina noastră. Apoi, în acest fel, oamenii noștri care se ocupă cu această acțiune sunt într-un contact permanent cu beneficiarii, pentru a le afla starea și păsurile” a informat Ioan Șolea.

Auraș Tereacă

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.