„Așa ar câștiga și primăria niște bani”


Accesul – la liber – cu mașina în Parcul Crâng își trăiește ultimele zile.

Municipalitatea s-a împroprietărit cu aleile dinspre Kaufland Sud și Micro XIV și pregătește înființarea indicatoarelor cu „accesul interzis”.

Majoritatea buzoienilor susține această idee, dar există și cetățeni cu diverse interese care și-ar dori ca accesul auto să fie permis – fie și contracost.

„Propunerea pe care v-o trimit are legătură cu altă soluție favorabilă pe care ați găsit-o pentru alt organizator de evenimente, restaurant Grand, care a primit permisiunea de a parca autoturismele invitaților pe Bd N. Balcescu, în perioada când acest bulevard este închis circulației. Lucru de altfel corect. Drept urmare, văzând acest exemplu, nu înțeleg de ce nu există această deschidere și pentru cei trei organizatori de evenimente din Parcul Crâng. Bineînțeles, puteți pune o barieră la intrarea în parc dinspre Kaufland Sud. Cu o taxă fixă pentru toate autoturismele care vor sa intre în parc sau cu o taxă în funcție de orele state în incinta parcului. Mai puteți monta în centrul parcului și o stație de măsurare a poluării, pentru a ști exact dacă și cît poluează aceste autoturisme care intră în parc. În toate rezervațiile din lume, unde există drum de acces, se intra cu autoturismele dar bineînțeles contra unei taxe, care ajută la întreținerea acelei rezervații sau parc” – mesaj pe buzaucityreport.ro

Hotărârea cu mașini sau fără se va lua în viitoarea ședință de Consiliu Local când consilierii vor avea din nou de votat propunerea de interzicere redactată de C-tin Ionescu.

Primarul C-tin Toma a vorbit și despre acordarea unor permise limitate pentru aprovizionarea celor trei localuri din interiorul Crângului.

Ideea este ca pe cele două alei să se înființeze piste de biciclete, crescând astfel numărul de kilometri dedicați mersului cu bicicleta în orașul Buzău.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Iată anunțul făcut de primar după sesizarea primită de la un călător CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

8 comentarii la „„Așa ar câștiga și primăria niște bani”

 • Sa-si devoaleze intentiile primaria…asa din prima luna de “proprietar”? Asa devreme? Parca parcul a fost preluat in vederea cresterii numarului de metrii patrati de spatiu verde pe cap de locuitor si nu…pentru afaceri. Eu fac o previziune. In maxim 2 ani o sa dispara ca prin minune copaci (din lipsa de responsabilitate a pazei sau boli subite ale arborilor..cine stie si niscavai incendii)…se vor parcela suprafete…noi cladiri…noi spatii de spectacole….noi corturi…etc. Acum Crangul trebuie sa ..aduca bani..nu liniste si destindere. Odata cu preluarea Crangului se pot diminua ..daca nu chiar scoate o parte din spatiile verzi din oras pentru parcari si cladiri. Sper sa nu am dreptate. Eu unul nu vad bine “preluarea” de catre primarie a padurii Crang si acest pas sa ramana ca o pata mare si neagra peste istoria acestui oras.

 • Propunerea cu accesul limitat pentru aprovizionarea locatiilor din zona( 15-20 lei/ masina) si pentru participantii la diverse evenimente desfasurate in aceste locatii CONTRA COST ( 3 -5 lei/ora ) cred ca este una corecta si bine-venita.Dar,numai in aceste cazuri.

 • Completare:Se pot stabili aceste tarife si in functie de zile si ore,capacitatea masinilor care fac aprovizionare,etc.

 • Pădurea Spătaru ciuruită, defrișată, plină de viloaie, dispare încet-încet fiindcă a intrat în proprietatea primăriei Buzăului, nu?! Pădurile României sunt masacrate din cauză că sunt ale primăriei Buzău, nu-i așa? Ce lume deșteaptă avem, umblă cu drobul de sare deasupra capului și așteaptă momentul când să reproșeze că nici ăsta n-a făcut nimic ca Boșco al lor! Atunci ar fi mulțumiți și liniștiți!

 • As paria ca asta e si planul, sa privatizeze Crangul si accesul acolo doar pentru patronii de crasme de acolo cunoscute sub numele de LaSeratta, Restaurant Max, Conacul Trandafirilor, New Generation.
  In loc sa le evacueze din Crang, ei din contra, le da Crangul cu totul la pachet pe 2 lei.

  Era si fireasca miscarea, alt motiv pentru a face presiuni pe guvern sa le faca cadou Crang-ul nu exista, doar privatizarea Crangului.
  Exact ca si in cazul Belina cu Dragnea, tot scopul de a trece ceva din proprietatea unui Minister in proprietatea autoritatilor locale e ca acel obiectiv sa fie privatizat pe 2 lei unor hoti locali.

 • Primăria este condusa de cel mai mare sarpe al secolului. Sau mai mult. Acum isi pune hainele de mielusel. Ca vrea sa faca bine pt buzoieni. Ca vrea sa investească. Etc. Intrebare? De ce nu și a continuat activitatea la metalurgica și sa-si plateasca datoria către bănci?? A preferat să îl improprietareasca pe Dan Pantazi sa lucreze in continuare pt el. Metalurgica nu a murit. Si a schimbat numele si locația la capătul străzii Horticolei. Si a lasat bancile sa isi spargă capul. Fiindcă a avut clădiri și utilaje puse gaj până la rangul 3. Este mai simplu asa . Sfatul meu pt domnul Toma: ia legatura cu Mazăre și vezi cum se vinde o parcelă in Madagascar. Cu siguranta 100 de milioane de euro o sa fie suficienți până la sfârșitul vieții.

 • Accesul trebuie interzis. Nu eram asa hotarat, dar ieri am vazut pe unu ieri cu un tuareg, cu manele la maxim ieri pe alee spre obelisc. Deci pentru a elimina astfel de elemente, care culmea ca nu isi dau seama cat de ridicoli sunt, accesul trebuie interzis complet. Si, daca se vad urme de civilizare, ulterior sa fie mai permisiv.

 • Să se scoată cârciumile din parc , parcă-i lege că n-ai voie să consumi băuturi alcoolice în parcuri(în public, mă rog!). Dacă nu se renunță la ele atunci , primăria să înființeze o linie de transport de agrement ca prin multe alte parcuri ale lumii , ca pe litoral , un ,,trenuleț,, electric care să plimbe vizitatorii prin parc ( contra cost) și așa pot beneficia de ,,facilitate,, , cârciumarii și potențialii lor clienți dar și urbea care va încasa niște bani pentru ai investi în întreținerea parcului !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.