„Așa arată locul după ce Brebeanu și-a strâns cortul din Crâng”

Fotografia și comentariul au fost trimise azi la prânz de un cititor către buzoienii.ro:

„Așa arată locul după ce Brebeanu și-a strâns cortul din Crâng. Uitați cum au lăsat!”

Mai târziu, reporterul a verificat personal informația primită.

Într-adevăr cortul amplasat ilegal a fost, în sfârșit, strâns (după 11 ani!), iar într-un colț al terenului a fost lăsat molozul rezultat din demolare:


La fața locului a mai rămas una dintre cuștile dulăilor aduși pentru a păzi cortul de nunți


Un mare eșec al statului român

Povestea cortului de nunți din Crâng a fost și încă mai este, veți vedea imediat de ce, o mare rușine a statului român (incapabil, prin angajații pe care îi plătește, să-și apere interesele).

Începutul a fost deplorabil, în care unul sau mai mulți funcționari ai statului român, au gândit că pot închiria acest loc exclusivist (folosit de buzoienii mici și mari ca să bată mingea) familiei Brebeanu în scop comercial.

S-a continuat apoi cu plastografierea contractului (omul de afaceri Ninel Brebeanu a primit pe fond „2 ani pentru săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale și 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals”).

Ăsta a fost cortul amplasat în locul privilegiat din Crâng

Ulterior, pentru că alți reprezentanți ai statului (unii polițiști, procurori și judecători de la Buzău) s-au mișcat cu viteza melcului, procesul a fost închis la împlinirea a zece ani – termenul de prescripție a faptelor penale.

Ultimii judecători, de la Curtea de Apel Ploiești, au decis (în iunie anul trecut) că la mijloc a fost ceva ilegal, dovadă că au dispus desființarea contractului plastografiat.

Ciudățenie. Scheletul cortului și diverse dependințe încă erau în picioare astă iarnă (!), deși presupusul contract de închiriere fusese desființat de judecători încă din iunie

De anul trecut e pe rol un alt proces în care judecătorii de la Buzău par că trag din nou de timp. Cel în care Direcția Silvică Buzău (reprezentantul statului) cere despăgubiri, în civil, pentru cei aproape 11 ani în care cortul a stat ilegal în Crâng. Dar, magistratul care judecă speța are un chef de muncă… teribil. Procesul a avut termen în mai (după mai multe amânări, adică trageri de timp) și a fixat următoarea întâlnire tocmai în decembrie! Adică peste 7 luni! Ca să vedeți cum lucrează unii oameni plătiți regește de statul român tocmai ca să-i apere interesele.

Ce se va face cu terenul

Zilele trecute, într-o conferință de presă ținută la Gloria, primarul Toma și șeful Comitetului Director, Cristi Ceaușel, au admis că secția de fotbal are o problemă mare, copiii și juniorii nu (prea) au unde se antrena.

Toma a spus atunci că „dacă se va rezolva problema juridică a cortului din Crâng, atunci vom cere guvernului să ne dea nouă, Primăriei Buzău, și acea suprafață. Planul e să facem acolo terenuri de antrenament pentru juniori”.

Fix aici au bătut mingea, când erau copii/juniori, Pompilică Stoica și Romeo Stan, doi dintre puținii juniori ai Gloriei care au ajuns să joace în prima ligă. Înființarea, aici, a unor terenuri de sport, ar fi probabil cea mai bună decizie.

Citește și:

loading...

13 comentarii la „„Așa arată locul după ce Brebeanu și-a strâns cortul din Crâng”

 • Cazul a fost semnalat chiar de un angajat al ocolului silvic care apoi a fost însă disciplinat …mutat…și retrogradat…cat despre Brebenei…nimeni nu ii va atinge,au făcut deja multe servicii cu televiziunea lor.

  Răspunde
 • Rușine ! Auzi…om de afaceri… afaceri necurate! Cu oamenii de-ăștia de „afaceri” defilăm de 30 de ani. Își bat joc cu tupeu.

  Răspunde
 • Cand iesi la pensie la varsta la care unii abia primesc o promovare, normal ca nu ai timp sa judeci, sa investighezi, din lipsa de personal. Eu inca nu am inteles de ce ies la pensie la varsta la care ceilalalti sunt la jumatea carierei. Daca multi medici pot opera la 80 de ani, cred ca si un judecator sau procuror poate lucra la 60 de ani, ca doar nu dau la sapa.

  Răspunde
 • De ce nu i s-a făcut plângere pentru tulburare de posesie ? Mă refer când a pierdut definitiv procesul.
  Domnule Tereaca, spuneți-i public numele judecătorului poate așa o să își facă treaba.
  Ăștia au profitat și a făcut ilegal zeci de miliarde în Crâng. Dacă nu au reușit să răspundă penal, că s-a prescris, măcar Să plătească că au de unde!

  Răspunde
 • Cică Toma speră să recupereze terenul.
  Am ajuns să ne rugăm de niște așa-ziși oameni de afaceri să ne lase să folosim terenul din Crang.
  Domnule Ciolacu, chiar nu se poate să faceți nimic? Dacă nu recuperăm banii din chirie, măcar să ne lase să ne ducem și noi copiii în Crang la joacă.

  Răspunde
 • Pai acolo am fost si eu cand eram la juniori la Gloria si acolo se faceau antrenamente era si un teren de tenis era locul ideal vara departe de arsita si poluarea orasului si mai ales nu deranjai pe nimeni ,era un loc ferit , o oaza de relaxare prin sport care a fost confiscat de slaba administrare a statului,ar trebui redat miscarii deoarece copii au din ce in ce mai putine locuri unde pot desfasura activitati sportive fara sa plateasca,nu toti dispunem de resurse pecuniare ,un adult poate intelege asta dar un copil nu.

  Răspunde
 • Domnule Tereacă…pentru că PSD-ul „idolului” Toma, să nu o mai dăm de gard și să spunem lucrurilor pe nume! Așa a fost și cu dosarele lui Boșcodeală…Stațiunea…și știe acest lucru și maestrul Marcel!

  Răspunde
 • Și Administrația Mediului ce păzește? De ce nu îi sesizați să le dea o amendă să îi usture? Îi pândesc pe alții să le confiște dubele că aruncă 2 saci de gunoi, iar ăștia își bat joc de Cring. Asta e nesimțire clasa 1.
  De ce nu le dați domnule reporter o sesizare?

  Răspunde
 • Și nu merge, cumva, reabilitați și Brebenii, pe modelul Gagu, care din proscris a devenit ctitor de nădejde și abonat fidel al contractelor cu statul, pe-aici, prin urbea de Buzău ?!

  Hai, că precedentul exista deja….

  Răspunde
  • Încă nu! Toma (de când este primar) și alde Brebeanu se urăsc! Dar, timpul le rezolvă pe toate.
   Pe de altă parte, Tereacă, nu ne zici nimic de pădurile lui Toma?

   Răspunde
   • Eee, cât a trecut de când Toma se ura și cu Gagu ?!

    Propun domnului Toma sa-i reabiliteze și pe Brebeni, oameni de afaceri de succes, serioși și integri ai acestui oraș, care merita pe deplin continuitate.

    Răspunde
  • Brebeanu a sustinut psd si nu se atinge nimeni de ei…. asta este… A investit bine banii !

   Răspunde
 • Judecători, Coilacei, Brebenei…. îți dai seama ca sunt toți o incregatura . Parca mâine vezi o poza cu Don’ Judecător in cauza ținându-se de burtica cu Brebeanu. Pentru ei noi suntem p..limea.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.