„Așa e corect!” | Gest repetat

Anunțul serii a fost făcut de șeful PSD, Marcel Ciolacu.

Întocmai ca în urmă cu patru ani, Ciolacu a anunțat că demisionează din Parlament.

Marcel Ciolacu: „Cât contribui, atât primești – este singurul principiu corect care trebuie să stea la baza pensiei. Voi #demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a #nu beneficia de #pensiespecială! La fel am făcut și acum patru ani, la fel voi face și acum.

Legea spune că pensiile speciale se acordă doar pentru cei care au cel puțin un mandat întreg de parlamentar. În mandatul meu, #PSD a asumat o direcție clară în ceea ce privește această nedreptate crasă la adresa milioanelor de pensionari care au pensii pe baza contributivității. Am inițiat și am votat legea prin care toate pensiile speciale care depășesc 7 mii de lei sunt impozitate cu 85%. Nu este suficient, dar este singura varianta constituțională în acest moment. Îmi doresc să reușim ca împreună să îi dăm jos pe toți cei care s-au cocoțat pe Everestul financiar al pensiilor speciale. O bună ocazie a fost ratată din nou de Guvernul Orban în acest an, când a refuzat să dea o #ordonanțădeurgență pentru #eliminareapensiilorspeciale, act normativ care s-ar fi aplicat imediat. Câteva miliarde bune de lei economisite astfel ar fi fost mult mai utile la #Sănătate în lupta cu pandemia sau pentru a pregăti școlile pentru ca elevii să-și poată continua procesul educațional!!!#FărăPrivilegii

Ulterior anunțului buzoianului și parlamentarii USR au anunțat că vor proceda similar.

Anunțurile lui Ciolacu și ale celor de la USR au fost, în general, bine primite, dar pe rețelele sociale s-au postat și comentarii în care demisionarii erau întrebați dacă n-ar fi fost mai bine să fi dus la capăt o lege de anulare a pensiilor speciale.

Citește și:

loading...

11 comentarii la „„Așa e corect!” | Gest repetat

 • PSD ce ordonanta a dat cat a fost la putere prin care sa impoziteze pensiile speciale? Ipocriti toti! Sistemul juridic mafiot conduce tot, tot ei primesc pensiile furate din munca altora, tot ei decid daca se taie sau impoziteaza. CCR ar trebui sa nu aiba voie sa se pronunte, e conflict de interese grav aici. Si daca se plang toti ca un bun obtinut nu se poate lua inapoi, de ce nu le elimina sau diminueaza macar pe viitor?

 • O vrajeala de 2 bani pt fraieri…..vor primi toti pensii speciale, pt mandat incomplet

 • Dacă s-ar dori în mod REAL o stare de normalitate în sistemul național de pensii, atunci pensiile ” speciale ” ar trebui tăiate prin lege aprobată în Parlament ! Singura condiție ar trebui să rămână – ca-n alte țări civilizate – principiul contributivității avute anterior pensionării… Insă, înaintea unor alegeri, promisiuni vin cu duiumul din toate colțurile spectrului politic !

 • Mare om politic,un imens çaracter,un politician care uraste visceral coruptia si coruptii…..

 • „Mare om politic, mare caracter!” Sanchi! O mare vrăjeala, care prinde bine! Că de…Vulpița şi Viorel sparge audiențele şi a pus comuna Vadu Paşii pe harta națională! Deocamdată!

 • Marcel Ciolacu are un mandat complet de deputat între 2012-2016, deci oricum are dreptul la pensie specială! Aşa că….no comment! Apropo! Ştie cineva ce audiență mai are „Vulpița şi Viorel din Vadu Paşii”?

 • Dle Tereaca, pe site-ul dvs sunt NUMAI „reportaje” pro-PSD.
  INCETATI, ESTE PE FATA !!!!
  Fiti impartial, dati in toti, laudati pe toti, echidistant, functie de situatie.
  Dupa reactiile noastre, ale populimii, va cam dati seama ce mult ne place PSD.
  Ms !

 • Cătălin, imparțialitatea nu aduce bani în cont! Eventual doar respect, dar care nu ține de foame! Aşa că, din a doua zi de guvernare dublăm alocațiile!

 • E o singură modalitate de a ne dovedi nouă , tuturor, că politicienii noștri nu se scaldă într-o cumetrie transpartinică generalizată : desființarea TUTUROR pensiilor speciale , prin LEGE .
  Restul nu e decât praf în ochi înainte de alegeri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.