„Așa mi-au spus. Că nu e nevoie. Că mai e una la Suceava”

Adrian Oros, ministrul Agriculturii, a fost azi în vizită în jud. Buzău.

A fost întrebat, evident, de ce ministerul pe care îl conduce a blocat/stopat înființarea Băncii de Gene de la Buzău. Oros a pasat cartoful fierbinte în curtea altora.

„Eu sunt medic veterinar. Nu cunosc foarte multe lucruri despre genetica vegetală. De aceea nu mă bag în lucruri pe care nu le stăpânesc. Dar, de zece luni de când sunt ministru, n-am primit din partea mediului academic și nici de la Academia de Științe Agricole vreo solicitare de înființare a unei Bănci de Gene. Dimpotrivă, mi s-a spus că există de mulți ani o bancă de gene la Suceava și unde se mai poate depozita mult material genetic”, a spus Oros.

Oros: „N-am nicio problemă, dacă oamenii de știință îmi vor spune că e nevoie de Banca de Gene de la Buzău, imediat voi da dispoziție să se facă”

Pentru că n-a dispus angajarea de personal pentru banca de Gene de la Buzău, Oros este puternic contestat de deputatul buzoian Dănuț Păle:

Ministrul Oros consideră că nu e nevoie de o bancă la Buzău. Că avem una, la Suceava, și ne ajunge. Sunt țări cu zeci de bănci de resurse genetice. Spania, Italia, Franța. Sunt țări cu bănci specializate. Noi? Nu avem nevoie ne spune PNL. Noi cumpărăm semințe, noi cerșim cu căciula-n mână la porțile producătorilor industrializați pentru că vrem să ne apărăm doar sărăcia, nu și neamul./  Cei 2% din PIB dați la apărare nu vor avea nicio valoare dacă românii nu vor avea ce mânca. Dacă rămânem dependenți de semințele și legumele importate!”.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.