„Așa trebuie făcut!”. Buzăul dat de exemplu de Băsescu. A luat-o înainte

„Nu mai merge așa. Soluția este înființarea unor centrale termice de cartier. Conductele magistrale sunt vechi, ruginite, cu pierderi mari și care se sparg mereu”.

E declarația pe care Traian Băsescu o repetă de câteva zile încoace când vorbește despre problemele din București.

Soluția propusă acum de Băsescu e fix ce a făcut primarul Buzăului anului trecut.

Toma a încheiat relația comercială cu fostul C.E.T. (Ecogen), a abandonat conductele magistrale ce veneau din Zona Industrială și a înființat centrale termice de cartier în Dorobanți, la Caraiman, Micro III și la Integral.

Se adaugă acțiunea de montare de centrale termice pe gaz – în desfășurare – la toate școlile, liceele și grădinițele din oraș.

Noua centrală termică de la blocurile Integral din Buzău

Reformarea sistemului centralizat de încălzire e una din cele mai importante realizări din mandatul actualului primar. Alături eliminarea maxi-taxi și campania de asfaltări fără precedent.

Reformarea sistemului centralizat aduce și economii la bugetul municipiului.

Scăzând numărul de gigacalorii consumate, facturile și subvențiile plătite de Primăria Buzău către RAM sunt mai mici față de anii precedenți. Și vor fi și mai mici din iarna viitoare când toate unitățile de învățământ din oraș vor avea centrale termice proprii .

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

10 comentarii la „„Așa trebuie făcut!”. Buzăul dat de exemplu de Băsescu. A luat-o înainte

 • Bă Tereacă,dar la costurile cu mentenanta acestor centrale te-ai gandit tu ca sustinator al ideilor tampite ale primarului?
  Mentenanta ne va ruina daca nu stiai asta!in fine…
  Nu vezi gropile din oras pe zi ce trece mai adanci. Locuri de joaca pt copii facute printre jeguri de strazi si trotuare. Nu vezi nimic din ce vad toti buzoienii.

 • Ce insemna mentenanta ? Din cate mi-au spus producătorii, centralele de la scoli vor funcționa 20 de ani fără probleme. Totul e automatizat, nu-i nevoie de niciun om care sa stea langa ele, toate datele sunt trimise într-un birou de monitorizare.

 • Sa iti explic:
  La centrala ta personala de acasa, nu ii faci anual sau la 2 ani revizie?
  La fiecare revizie nenea revizorul spune ca mai trebuie cate ceva…si aici se vor umfla preturile de nu se poate.
  Plus ca, nu poti lasa nici o centrala nesupravegheata(sfatul si parerea mea).
  Ori nu vrei sa publici ori nu ai acces la informatii…mentenanta la TRANS BUS de ex…ai idee cati bani se umfla acolo?nu ai.
  Pt ca la orice este nevoie de mentenanta!
  Apropo…daca tot ai pozat podul de la Marghiloman de ce nu ai mers 10 metri dincolo spre strada Horticolei sa pozezi!4 ani aproape au trecut de cand este primar. Si nici macar trotuarul nu l-a facut.
  De ce???chiar nu vezu ca mai nimic nu s-a miscat in orasul asta trist???,
  Chiar nu vezi cum arata toate strazile din spate cele paralele cu Unirii Sud???jalnic. Nu a facut nimic din ce a promis.

 • Anonim, exagerezi la modul golanesc.
  Atat am avut de spus.

 • Anonim, ești f p r o s t frate, no offence .. horticolei e in proiect împreună cu transilvaniei … iar o centrală nouă 10 ani nu ai nevoie de mentenanță, din fabrică ar zice constructorul ..

 • Va rog sa consultați prescripțiile ISCIR, aceste centrale au nevoie de operator, dar oricum sunt o soluție mult mai bună decât ce era înainte, oricum costurile ar trebui sa se reducă cu cel puțin 30%-40%. Daca din contra vor creste clar se umfla prin furaciuni, eu sper sa nu.

 • Este adevarat ca sunt destule initiative ale Primarului,mai mult sau mai putin indoielnice,dar trebuie sa recunoastem ca initiativa cu centralele termice de cartier,a celor din scoli,gradinite si institutii publice este una corecta. Ca orice om mai gospodar si eu mi-am montat centrala si nu trebuie sa o pazesc toata ziua si nici sumele”exorbitante” pentru mentenanta de care vorbeste “Anonim” ,nu sunt asa cum zice el. SI,NU LOCUIESC LA BLOC,ASA CA NU MA ACUZATI CA SUNT SI EU UN “POMANAGIU SI PROFITOR” AL SUBVENTIILOR.

 • iar vorbiti pe dos…de una de alta..era mai bun ecogenu cand venea factura la intretinere de va pica plombele si alergati ca nebunii la intretinere sa cereti socoteala de ce a venit factura cat casa poporului?va place sa vorbiti fara sa judecati….eu zic sa va rugati pentru sanatatea dlui Toma ca si acu va rotisa Boscodeala de ne ducea in epoca bronzului….si inca o intrebare puneti pe hartie ce a realizat boscodeala in 15 ani si ce a rezolvat dn Toma in 4 ani si pe urma sa deschideti gura….eu unu sant apolitic nu ma intereseaza culoarea politica dar cand un om vrea si face ce si propus,,tac din gura si il las in pace sasi desfasoare activitatea pentru care a fost ales

 • Domnule Tereaca ,sunt siderat ca nu stiti ce inseamna mentenanta ???? (daca cu nu cumva a fost o gluma ) si cu marius care spune ca o centrala nu are nevoie de mentenanta . Pai va intreb eu ??? la o masina de ce faci schimburile de ulei filtre si alte chestii ??? pai asta se numeste MENTENANTA. Adica centralele acelea care spun producatorii ca merg fara probleme 20 de ani nu mai trebuiesc vizitate de nimeni 20 ani ??? VOI VA DATI SEAMA CE VORBITI ???? CINE V-A BAGAT ASTA IN CAP ??? EU STIU CINE ,DAR INTREB ASA RETORIC ,SEARA BUNA .

 • Asta cu centralele este buna. Eu am la apartament centrala de 22de ani. Mentenanta una la centrala, una la conductele de gaz. cam la 2ani.Ce faci la o amarata de garsoniera de 24-28 m.patrari ca nu se justifica investitia.Si astea cam sunt in Bz. Oricum au fost pusi in fata faptului propietârii.Au avut de ales intre gaz si electric. Nu vii cu vreo idee Don Primarele pt. cei care se incalzesc electric si nu Poluiaza ca tot se poarta nepoluarea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.