Asfaltări non-stop. Iată pe ce stradă s-a turnat azi asfalt și care urmează la rând

2017 va fi anul în care se vor asfalta cele mai multe străzi din orașul Buzău, cel puțin după revoluție.

De la începutul anului, Urbis Serv a rezolvat Viilor, Rahovei, Aleea Plopilor (toate trei asfaltate în premieră), Ciochinescu, Ciucurete, strada de acces la autobaza Trans-Bus, plus parcările generoase din cartierul Obor.

Astăzi, lucrătorii de la Urbis au turnat primul strat de pe Gârlași (800 de metri), strada cu cabinetele LSM din Broșteni. Porțiuni importante de pe această stradă nu fuseseră asfaltate niciodată, erau doar betonate.

Ca element de noutate, pe Gârlași se folosește în premieră la Buzău un asfalt pe bază de granit, de o calitate mai bună.  Acesta este adus dintr-o carieră de la Braşov, la un preţ apropiat cu agregatul extras din râul Buzău.

„Din nou la treabă! Astăzi au început lucrările de turnare a primului strat de asfalt pe strada Gîrlași! La recomandarea specialiștilor în drumuri, s-a folosit o rețetă nouă de către URBIS SERV, cu piatră de carieră, mai mult bitum în compoziție, rezultând un strat de asfalt de o calitate superioară și cu o rezistență în timp mai mare” – a anunțat viceprimarul Ionuț Apostu. 

Conform șefilor de la Urbis Serv, sâmbătă ar urma ca pe Gârlași să se toarne și stratul de uzură, după care gurile de canal vor fi aduse la nivel.

De joi, echipa de asfaltatori se va muta pe Ion Băieșu din centru (spatele Hotelului Pietroasa, Șc. Nr. 5, Pizza Marina), o stradă doar peticită în ultimele zeci de ani.

În acest fel se demarează operațiunea de asfaltare a unui grup important de 10-15 străzi din centrul orașului.

Armoniei, Aurorei, Spe­ranţei, Aleea Speranţei, Arieşu­lui, Ion Băieşu, Sava Gotul, Ana Ipătescu, Tudor Vladimirescu, Nicolae Bălcescu colţ cu Tribunalul, Rond Episcopie, Bistriței.

Zilele următoare urmează a fi anunțate firmele care se vor ocupa de cele 43 de străzi din municipiu, împărțite în cinci loturi, neasfaltate nicioadată.

Citește și articolul: Căruțaș mort la Cislău după ce a fost târât zeci de metri după ce a căzut din căruță

Lista celor 43 de străzi de pământ sau balast poate fi consultată AICI.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „Asfaltări non-stop. Iată pe ce stradă s-a turnat azi asfalt și care urmează la rând

 • Abia astept sa vad cand ajung si pe strada bazalt la blocurile perla , filaturi si textila . Ca de cand se zvoneste ca se asflateaza au trecut ani.

  Răspunde
 • Atitudine de adevărat primar.Implicare maxima în interesul cetățenilor pentru un oraș mai modern.Oare de ce nu a făcut și domnul Boscodeala la fel ca noul primar?Mulțumim domnule Toma ca va implicați intradevar în problemele cu care ne confruntam de ani de zile.Mai bine mai târziu decât niciodată.

  Răspunde
 • Bordurile, trotuarele s-ar parea ca ramin inca 30 de ani nerefacute

  Răspunde
 • Sunt foarte importante si străzile:Independentei si Războieni sunt foarte circulate si sunt praf

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.