Asimptomaticii, luați cu salvarea de acasă și duși la spital pt. analize (maximum 48 h)

La această oră, într-o comisie a Senatului se lucrează la forma finală a „Legii carantinării”.

Cea mai importantă noutate e (re)introducerea spitalizării obligatorii pentru asimptomatici. E drept, pentru maximum 48 de ore, perioadă în care cetățenilor li se vor face analizele, iar la final medicii și DSP-ul vor decide. Fie cetățeanul asimtomatic va fi lăsat acasă în izolare (14 zile!), fie va fi internat.

Ai test pozitiv, salvarea va veni la tine acasă!

„Deocamdată la această soluție s-a ajuns. Persoana cu test pozitiv va merge la spital maximum 48 de ore pentru a i se evalua starea de sănătate. După aceste 48 de ore se va decide dacă persoana infectată poate fi lăsat acasă în izolare sau va fi internată pentru a primi tratament”, a anunțat la Antena 3, Robert Cazanciuc, președintele Senatului.

Inclusiv Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a făcut declarații la ieșirea de la discuțiile din Senat. Ministrul a declarat că va exista starea de alertă pentru următoarele 30 de zile, iar asimptomaticii vor fi internați timp de 48 de ore.

Atât Cazanciuc, cât și Tătaru, au transmis că minorii ai căror părinți sunt internați din cauza infectării cu coronavirus nu vor rămâne în grija statului, ci a rudelor de până la gradul patru.

„Părinții vor fi cei care vor decide, așa e corect și așa au opinat colegii din comisie”, a spus Cazanciuc.

S-a renunțat și la posibilitatea sechestrării bunurilor persoanei cu test pozitiv. „Era o exagerare. Bunurile respective pot fi dezinfectate”, a spus Cazanciuc.

Decizia finală ar urma să se ia mâine în ședința Senatului, după ce legea va ieși cu ultimele modificări din comisia care dezbată încă la această oră.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.