Asta da bombă! Toți elevii din jud. Buzău vor primi la primăvară tablete gratuit! Toți profesorii primesc laptopuri! Distribuie ca să afle toți!

Tablete pentru toți elevii din ciclul gimnazial și liceul și laptopuri pentru toți profesorii!

Buzăul va fi primul județ din România complet digitalizat!

Proiectul pilot anunțat de Ministerul Educației a fost câștigat de județul Buzău!

Vestea a adus-o azi vice-premierul Marcel Ciolacu.

”Îi felicit pe colegii mei din județ pentru munca extraordinară pe care au depus-o pentru ca Buzăul să aibă cel mai bun proiect. A fost o competiție transparentă și onestă între treisprezece județe care îndeplineau condițiile impuse de Ministerul Educației și mă bucur că am reușit să ajungem în etapa finală, alături de Arad și Gorj, și să o câștigăm”, a declarat Vice-premierul Marcel Ciolacu.

Astfel, județul Buzău va beneficia de o finanțare europeană de peste 25 de milioane de euro pentru ca toate unitățile de învățământ să fie dotate cu echipamente IT de ultimă generație. Este vorba despre tablete pentru elevi, laptopuri pentru profesori, table inteligente, videoproiectoare și ecrane de proiecție, precum și imprimante 3D-ready destinate celor din învățământul profesional. Suplimentar, toate școlile vor beneficia de conectare wireless la internet.

Procesul presupune dotarea (nelimitativ) cu următoarele echipamente:

1. Tablete pentru uzul elevilor (în fiecare clasă numărul de tablete va fi egal cu numărul băncilor pentru elevi). Tabletele vor fi utilizate exclusiv la școală.

2. Laptop-uri pentru toți profesorii din județ

3. Table inteligente (una pentru fiecare clasă)

4. Videoproiectoare și ecrane de proiecție (câte unul în fiecare clasă)

5. Conectare wireless pentru școli

Suplimentar, pentru învățământul profesional vor fi achiziționate imprimante 3D.

Este un proiect curajos, orientat atât către copii, pentru a-i ajuta să își crească performanțele școlare cu ajutorul noilor tehnologii, cât și către profesori, care vor avea ocazia să își completeze metodele clasice de predare a materiilor cu module bazate pe educația digitală”, a spus Marcel Ciolacu.

Un alt beneficiu pe termen lung al proiectului va fi acela că va oferi tinerilor din Buzău șanse mai mari pentru a-și găsi un loc de muncă după finalizarea studiilor.

Trăim într-o lume în care accentul este pus pe tehnologie și pe modul în care este ea întrebuințată. De aceea, consider că este o șansă extraordinară pentru tinerii de aici, fie că învață în mediul rural sau la oraș, să se dezvolte conform acestor noi trenduri și să-i ajute să se integreze mai repede pe piața muncii”, a mai afirmat Marcel Ciolacu, care a completat că își dorește ca acest proiect pilot început la Buzău să fie un succes astfel încât să fie extins și în alte județe ale țării.

loading...

5 comentarii la „Asta da bombă! Toți elevii din jud. Buzău vor primi la primăvară tablete gratuit! Toți profesorii primesc laptopuri! Distribuie ca să afle toți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.