Ăsta da proiect! Șansă pentru copiii mai săraci ai județului! Inițiatorul merită felicitări!

E unul dintre cele mai bune proiecte trecute vreodată prin Consiliul Județean Buzău!

E degetul mic care li se întinde copiilor județului Buzău de a ieși din mizerie, ignoranță și incultură.

O vizită la teatru, bibliotecă și, poate, chiar la muzeu poate schimba destinele unor țânci.


Circulă atâtea povești frumoase despre oameni care au reușit în viață mulțumită unei cărți luate de la bibliotecă sau unei piese de teatru care i-a marcat.

O astfel de întâmplare le-a schimbat traiectul în viață pe făgașul câștigător.


Or, tocmai acest lucru și-l propune acest proiect al CJ Buzău, inițiat de vicele Adrian Petre.

Să ducă la teatru, la bibliotecă și la muzeu copii care n-au fost aici niciodată, care habar n-aveau că așa ceva există.

Câți dintre copiii din Săgeata, Scutelnici ori Brăești, ca să dau câteva exemple la întâmplare, au fost vreodată la teatru ? Câți dintre ei au pășit pragul bibliotecii, câți au împrumutat măcar o carte ?

„Această idee mi-a venit după câteva discuții cu elevi de liceu din Buzău. Aceștia mi-au recunoscut – franc – faptul că n-au fost în viața lor la teatru, bibliotecă ori muzeu. Unii dintre ei aveau habar cam pe unde sunt aceste instituții în Buzău, dar că nu le-a dat prin cap că au voie să intre înăuntru. Acest proiect se adresează acelor copii mai puțin favorizați de mediul în care trăiesc. M-aș bucura ca proiectul să poată fi realizat, iar responsabilii din școli, inspectorat, bibliotecă, teatru și muzeu să se implice cu seriozitate în acest demers” – Adrian Petre, vicepreședinte CJ Buzău

Cei mai înțelepți din țară au decis că educația e șansa României. Acest proiect face în sfârșit ceva concret, în condițiile mediocrității în care se afundă școala românească.

Citește și articolul: Se va cere ajutorul armatei! Patru luni se va închide podul vechi de la Mărăcineni. Iată ce soluție temporară se propune!

Mai jos au fost inserate pasajele referitoare la beneficiari și la obiective, extrase din proiectul de hotărâre ce va fi prezenta consilierilor în ședința de joi.

 

6 comentarii la „Ăsta da proiect! Șansă pentru copiii mai săraci ai județului! Inițiatorul merită felicitări!

  • Domnule Tereacă, spuneți-i lui Adrian Petre să dea la o parte pojghița populist-politicianistă, fatalmente superficială, fiindcă profundă nu are de unde fi, și să-și pună problema calității educative a spectacolelor la care invită elevii. Nici Ministerul Culturii și nici un alt for de specialitate nu mai supervizează textele, mesajul, valențele cultural- educative ale pieselor care abundă de expresii triviale, de imprecații fără noimă, de aluzii sexiste, de antimodele comportamentale, de extravaganțe aculturale și anti educative. Prin urmare, să știe ce anume le oferă, să dispună aducerea aproape de elevi a operei unor I.L.Caragiale, Camil Petrescu, L.Blaga, I. Creangă, Kirițescu, M.Sebastian, P. Everac, H. Lovinescu, E.Ionescu, B.Șt.Delavrancea, I. Băieșu, Th. Mazilu, E. Barbu, F.Neagu, etc.

  • Pingback:

  • Pingback:

  • Adevarul este ca generatiile nascute pana in anul 1990 , de la scolile generale elevi in clasele a 3 a si a 4 a eram dusi la spectacole si vizite la muzee. Foarte bine ceea ce face vicele. Nu iau apararea nimanui aici. Dar acei oamenii care critica si jignesc cu ce sunt mai presus de cei care …..??? Cu nimic . De ce ? Pentru ca si ei sunt la fel.
    O zi buna .

  • Pingback:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.