Aici va avea Toma biroul

Reporterul buzoienii.ro a fost condus azi de inginerul care se ocupă de transformarea clădirii Bazarului în noul sediu al Primăriei și pe locul viitorului birou al primarului.

„Aici va fi”, ne-a arătat ing. Dan Săcuiu de la Concas

„S-a lucrat în paralel la cele două imobile. La ridicarea clădirii noi și la modificarea celei vechi. Clădirea nouă va găzdui Direcția Economică. La demisol va fi arhiva, la parter partea de relaționare cu publicul, iar la etaj birouri”

Clădirea nouă va păstra arhitectura imobilului vechi și a zonei – în general. La final, va fi readus pe poziție și gardul original
Lucrări mai multe sunt la transformarea imobilului vechi care va avea de asemenea demisol, parter și etaj. „Se merge mult pe ideea de open space. Unde vor fi birouri vor fi de sticlă”, a dezvăluit constructorul

„Când va fi gata ? Îmi pare rău, dar nu pot să vă spun. Eu și oamenii mei ne-am ocupat de partea de construcție, care a aproape gata. Pe partea de finisaje, instalații și mobilier vor veni alții”, ne-a spus Săcuiu.

Exteriorul imobilului vechi a rămas din cărămida originală. Fiind o clădire de patrimoniu, proiectantul și constructorii au colaborat cu specialiștii Direcției de Cultură

Conform unor surse din Palatul Comunal, angajații primăriei vor începe să se mute la începutul anului viitor.

De ce a vrut Toma să facă primărie nouă

 • Salariații i s-au plâns primarului că nu mai au loc în birourile Palatului Comunal din pricina sutelor de dosare (strânse de-a lungul zecilor de ani)
 • Noul sediu va favoriza interacțiunea cetățeanului cu funcționarul.
 • Va exista Biroul Unic (înmulțit cu doi). Unul precum cel care funcționează deja la parterul Palatului Comunal și unul unde cetățenii vor putea să-și plătească în aceeași incintă toate facturile la utilități.
 • Toma a vizat și eliminarea „țigăniei” din zonă. Un obiectiv e ca buzoienii să aibă o zonă centrală cu care să mândrească (și nu una de care să le fie rușine)
 • Clădirea Palatului Comunal va fi transformată în muzeu (se va putea vizita inclusiv turnul cu ceas), sediu al Palatului Copiilor, iar podul (după amenjare) va fi închiriat pentru start-up-uri

Vezi mai jos o galerie foto, de azi.

loading...

6 comentarii la „Aici va avea Toma biroul

 • Mai bine ar lua masuri pentru protejarea angajatilor si asa putini in locurile cheie (aia pe pile se duc doar la locuri caldute, platite bine). 2 cazuri de Covid in Primaria Buzau confirmate, azi s-a plecat la ora 16 (cica se dezinfecteaza ), maine la munca ca daca crapati nu intereseaza pe nimeni… pilele sunt la adapost si mai am de adus de la Romet o gramada …

 • Pe bune?
  Au fost alegeri și le-a câștigat?
  Romantic, Toma!

 • Sper că aici se va muta și Evidența populației pentru a nu mai plăti chirie în mall, dar și pentru că spațiul actual nu este adecvat pentru un număr mare de solicitanți.
  Auraș, verifică situația de la mall și întreabă dacă vor fi mutați în noul sediul. Ar fi un beneficiu real pentru buzoieni.

 • Ura!!! Un lucru foarte bun. Primăria nu va mai plăti chirie, iar spațiul va fi suficient.

 • VA RAMANE IN CARTEA DE ISTORIE A BUZAULUI TOVARASUL TOMA ALATURI DE NICU CONSTANTINESCU,CEL CARE A CONSTRUIT PALATUL CA SEDIU AL PRIMARIEI. ACUM DUPA CE A ANGAJAT TOT ROMETUL LA PRIMARIE BINEANTELES CA NU MAI AU LOC IN VECHIUL SEDIU,DUPA CE ISI VA PUNE IN PRACTICA TOATE IDIOTENIILE O SA FACA UN PARC SPECIAL PENTRU BUSTUL PROPRIU SCULPTAT DE UNUL DIN ARTISTII CETATENI DE ONOARE DE CARE ESTE PLIN BUZAUL DEVENIND PANA LA TRECEREA IN NEFIINTA O legenda vie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.