„Asta e ultima problemă. A venit la mine un om de afaceri și mi-a zis că îl donează”

Prezent în această seară la Campus Tv, primarul C-tin Toma a fost întrebat de proiectul Spitalului Municipal Buzău – inițiat de deputatul USR Emanuel Ungureanu.

„Problema terenului pe care să fie construit e ultima. Să avem noi ce construi, că teren găsim. Uite, vă dau o informație. A venit la mine un om de afaceri care mi-a spus că donează un teren dacă există un proiect concret de construcție a spitalului. Așa că revin. Să avem noi bani să facem și să dotăm un spital că teren găsim”, a spus Toma.

Acum mingea e în terenul deputatului USR – bine intenționat – care are două atuuri (politice). Miniștrii Fondurilor Europene și Sănătății sunt USR.

„Spital de la zero”, a fost promisiunea de campanie a lui Emanuel Ungureanu, clujean de baștină. Dacă se va începe construcția acestuia probabil că Ungureanu va mai obține un mandat la Buzău

Citește și:

loading...

4 comentarii la „„Asta e ultima problemă. A venit la mine un om de afaceri și mi-a zis că îl donează”

  • Foarte bine. Acum daca Ungureanu vine cu un proiect european sau cu bani de la ministerul sănătății, ca e la ei si Toma nu are terenul, Toma se face de băcănie. Ideea e să lucreze toti pentru Buzau si aici am incredere in Toma si Ungureanu. Sa bage cărbuni! Si Toma si Ungureanu. Am văzut că Toma poate lucra cu Boc asa ca poate si cu Ungureanu daca sunt onești unul cu altul. Spre binele nostru.

    Răspunde
  • Tocmai de-aia cred ca a promis ala ca doneaza terenul, sa rada de ei, sa-i troleze. Si mie daca mi-ar zice vecinul ca vrea sa faca un reactor nuclear, dar n-are loc, i-as zice si eu ca ii dau curtea mea, numai sa-l iau la misto.
    Si cladire sa aiba si tot e complicat. Nici macar la Judetean nu-s medici destui si priceputi, toti trag spre Bucuresti.
    Apoi aparatura, care costa mai mult decat cladirea la cheie si terenul la un loc…
    Ca asa, sa te asculte cu urechea si sa te pipaie nu e nevoie de spital nou, mergem la medicii de familie pentru asta sau cautam diagnosticele pe google…

    Răspunde
  • Dacă urmăriți istoricul proiectelor finanțate cu fonduri europene se observă că toate au un numitor comun, grosul fondurilor se întoarce în țările fondatoare ale asocierii poreclite diversionist uniune.
    Construcția clădirii unui spital este un obiectiv mărunt. Nu se bagă nicio firmă străină să execute lucrarea, plus că nu se poate da buleală ca în cazul autostrăzilor, deci, doar o firmă autohtonă ar putea să ridice clădirea și în consecință, dacă chiar va exista un proiect acesta nu se va aproba. Alta ar fi situația dacă s-ar propune un proiect care să presupună un spital municipal în toate municipiile din țară. Construirea de la zero a 103 spitale deja este un proiect atractiv! Cârcotașii or să spună că uite, Compania de apă a atras finanțări. Da, așa este, numai că se pregătește terenul pentru un singur operator în toată țara, firma franceză Veolia iar românii vor plăti apa lăsată de Dumnezeu lor, unor francezi. Hai că mai înțelegeam dacă francezii aduceau apa din Franța!
    Nu vă mai puneți speranța în finanțări europene. Sunt veritabile cai troieni iar când se trage linie se constată că s-a plătit cu vârf și îndesat obiectivul finanțat. Englezii, că doar nu degeaba au părăsit șandramaua, au o vorbă: nu există prânz gratis.

    Răspunde
  • Anii trecut, inainte de pandemie, primaria Buzau toca 5 milioane de euro pe cluburile sportive si ZERO lei pentru sanatate. Sigur, primaria nu are obiective de sanatate in administrare, dar nu putea da bani pentru dotarea unitatilor sanitare din oras? Problema financiara acum este acuta, dar conteaza in ce alegi sa investesti. Primaria Buzau a bagat in cluburile sportive sume egale celor pentru asfaltari si transport la un loc!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.