Astăzi a ajuns marmura la Buzău! „Parcă-i văd cu căruța, sacul și lopata!”

A ajuns marmura la Buzău.

Zeci de saci cu granule din marmură ornamentală erau așezați de dimineață de-a lungul gardului unității militare din Bariera Ploiești.

Ceva mai târziu, muncitorii de la Urbis au purces la întinderea ei cu teurile în spațiul dintre trotuarul cu dale și gardul armatei.

În acest timp, doi pensionari care se duceau pe jos, cu sacoșele în mâini, către Kaufland se uitau și discutau:

– Eu zic că-i prea mult pentru orașul Buzău. Se va fura. Parcă-i văd pe țigani, și nu numai, cum trag căruța aici. Și cu lopata și sacii pregătiți, pe timpul nopții, o vor înhăța.

-Hai măi Fănică! Eu nu cred. Cum, aci lângă unitatea militară ? Trebuie să-i vadă vreun militar care stă aici de pază. Sau ăștialalți de patrulează.

-Măi Vasile, au furat ăia arme dintr-o unitate militară. Pe la Ciorogârla parcă. Darmite niște piatră din asta. Mai vorbim peste 5-6 luni, dacă o mai rămâne ceva. Și asta cu cablurile îngropate. Mi se pare prea mult pentru Buzău. Știi vorba aia. Îi iei chelului tichie de mărgăritar.

Rămâne de văzut care dintre Vasile și Fănică va avea dreptate.

Cert e că această Cale a Eroilor o va lua mult înaintea restului orașului cu dale, pistă de biciclete, flori, iluminat cu leduri, fără cabluri atârnate, asfalt nou, marmură etc.

Astăzi, pe unul dintre cadrele metalice prinse de gardul unității militare a apărut și o primă fotografie istorică. Mai multe detalii puteți afla dând CLICK AICI.

Citește și articolul: EXCLUSIV! Se ascute războiul Primărie – maxi taxi! Posibil șah-mat săptămâna viitoare

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

6 comentarii la „Astăzi a ajuns marmura la Buzău! „Parcă-i văd cu căruța, sacul și lopata!”

 • La Ciorogarla nu a furat nimeni strain armele.
  Le-au vandut chiar militarii catre diverse organizatii teroriste pe bani grei, iar apoi ca sa justifice disparitia lor, le-au declarat furate de autori necunoscuti.

 • Ce articol de cacat

 • Nu Anonimule, greșești! La Ciorogarla nu a furat nimeni nimic. Nu mai bate tu câmpii cu vânzări de armament către cine știe ce presupuși teroriști, etc., etc… Dacă nu știm ce vorbim, ne abținem că e mai bine așa, da!?

 • Domnule Sava, poți s-o mai zici odată. De parcă toți ar fi puși pe furat… Pană la urmă, ce dracul să faci cu niște pietre de alea?! Bine, nu bag mana în foc…

 • Gheo, adevarul e ca exact militarii au sustras armele si le-au vandut unor retele de teroristi traficanti de droguri prin clanul Sportivilor.
  Uite ce spune Procuratura: au fost reținute șapte persoane: sgt.-maj. Ionuț Gagea, sgt. Marius Tudorache, cap. Ion Petrică – pentru furt calificat cu consecințe deosebit de grave și pentru călcare de consemn, cap. Marian Tudorache, cap. Marian Dinu, cap. Cristian Radu și sold. Nicușor Niță – pentru călcare de consemn.
  Si apoi uite ce spune Tribunalul: Sergenții Marius Tudorache și Ionuț Nicolae Gagea, precum și caporalul Ion Petrică au fost condamnați la 13 ani de detenție la care instanța a aplicat un spor de doi ani în cazul primului și de un an la ceilalți doi. Caporalii Cristian Radu, Marian Tudorache și Marian Constantin Donciu, precum și soldatul Daniel Gugea au fost condamnați pentru încălcare de consemn la trei ani și patru luni, cu un spor de un an și opt luni. La fel, la trei ani și patru luni a fost condamnat și soldatul Nicușor Niță, însă cu un spor de doi ani. Soldatul Marian Dinu a fost condamnat tot la trei ani și patru luni, dar fără vreun spor de pedeapsă. Soldatul Ștefan Stoilă a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu un spor de un an. Sergentul Valerică Gavrilă a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare, cu o perioadă de încercare de doi ani și jumătate. Toate condamnările cu executarea pedepsei au fost însoțite de degradarea celor găsiți vinovați, precum și de interzicerea anumitor drepturi pentru o perioadă de cinci ani.
  Marius Tudorache, Ionuț Gagea și Ion Petrică au fost condamnați să plătească împreună suma de 50 552 de lei, reprezentând contravaloarea armelor și a celorlalte obiecte furate din depozitul unității din Ciorogârla, precum și 70 000 de lei cheltuieli de judecată. Ceilalți opt condamnați în acest dosar au de plătit drept cheltuieli de judecată câte 4500 de lei fiecare.

  DECI DA, MILITARII AU FURAT ARMELE si le-au vandut la un clan interlop care le-a dat mai departe.

 • Proasta alegere cu acea marmura sfaramata, mai bine lasau spatiu verde pe langa gard, puneau gazon si poate chiar niste tufe de molid pitice si arata mult mai frumos.
  Asa, o sa se vada mizeria imediat acolo, deja se vede, si e imprastiat abia acum 3 zile.
  Stai sa vezi cand o sa inceapa proprietarii de caini din zona sa scoata la plimbare cainii pe acolo… o sa fie numai excremente prin marmura si vor iesi in evidenta.
  Noroc ca evenimentul e peste 10 zile si apuca politicienii care vin acolo sa vada lucrarea cat timp e proaspata.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.