Astăzi a fost prezentat în premieră”. Iată cum ar putea arăta logo-ul orașului Buzău!

Orașul Buzău va avea în curând o siglă sau un logo, dacă e să alegem un cuvânt mai cosmopolit. O firmă din Iași, la care lucrează mai multe cadre didactice de la Universitatea din Iași, antamată de Primăria Buzău pentru realizarea unui studiu sociologic asupra municipiului, a prezentat astăzi în cadrul ședinței de constituire a Consiliului de Dezvoltare a Orașului Buzău, mai multe variante de logo.

Cele mai multe impresii pozitive a primit varianta „Buzău, oraș optimist”, în detrimentul celorlalte două idei prezentate, „Buzău, oraș deschis culturii” și „Buzău, viitorul e al nostru”. 

Logo-ul ar urma să apară și în înscrisurile oficiale ale Primăriei Buzău, dar și pe diverse materiale promoționale, precum totemuri la intrările în oraș, pe tricouri, șepci, brichete etc. 

Variantele prezentate astăzi, nu sunt exhautive, ba dimpotrivă sunt menite a declanșa o întrecere printre buzoienii cu idei și talent grafic.

Cel mai probabil, Primăria Buzău va declanșa un concurs cu primii, iar varianta cea mai bună, care va deveni și cea oficială, ar urma să fie aleasă de noul Consiliu de Dezvoltare a Orașului.

„Mie mi-a plăcut cea cu „Buzăul, ora optimist”. Dacă va fi aleasă aceasta, prima serie de tricouri o voi cumpăra eu pentru angajații primăriei, care sunt mai pesimiști așa”, a spus primarul Toma. 

Prezent la ședința de constituire a Consiliului de Dezvoltare a orașului, preotul Mihail Milea, a sugerat că potrivit ar fi ca Buzaul să aibă un logo ce-l vizează de Sava Gotul, întemeietorul orașului Buzău. Laicii din sală n-au părut a fi însă foarte încântați.

Rămâne acum ca primarul Toma să anunțe în curând startul concursului. 

 

loading...

3 comentarii la „Astăzi a fost prezentat în premieră”. Iată cum ar putea arăta logo-ul orașului Buzău!

 • adica asa vreti voi sa arate ceva care sa reprezinte Buzaul?!! BU-ZA + semicerc?! ridicol

  Răspunde
 • AHA!, acum am vazut si celelalte variate; inca ma uit la ele si parca vad Buzăul ca printr-o fereastra larg deschisa in iz de primavara! Vad raul Buzău curgand vioi printre corzile „Ibanezului”, vad varful Palatului Comunal oglindit in doua triunghiuletele si, odata cu el, si pe Iorga admirand „cea mai frumoasa primarie din tara!”, soptind parca involuntar BU-ZĂ, BU-ZĂ-U, Oras Boptimist! pardon, optimist! „Genial!” ar spune si senior Paunescu, inca de la intrarea in oras… dar tot el ar pune si ghilimele… Chitara rupe gura targului, dar, sincer, nici triunghiuletele nu-s mai prejos! Dar ce-i inspiratie cand avem cotizatia… asta merge unde trebuie sa mearga si punct!

  Ce ne doare, insa, pe noi buzoienii, istoria unui oras care are atat de multe de spus… si nu are loc, probabil, de unii veniti tocmai de la Iasi sa ne faca „mai optimisti…”

  Răspunde
 • am primit o sugestie pentru triunghiuletele albastre! colorate in rosu si alb, obtinem „cedeaza trecerea”. Intri in Buzau, cedezi trecerea, admiri, mergi mai departe! lista poate continua…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.