Astăzi s-a dictat o condamnare pe viață

Se întâmplă mai rar în România.

Dar astăzi magistrații de la Curtea de Apel București au menținut sentința de condamnare pe viață pentru Magdalena Șerban, femeia care a împins o tânără în fața metroului.

Vestea e îngrijorătoare pentru buzoianul Cosmin Dan, tânărul de 21 de ani care și-a incendiat fosta prietenă în apartamentul de pe Bd. N. Bălcescu.

Întrucât spre acest deznodământ – condamnare la închisoare pe viață – se îndreaptă și piromanul – criminal din Buzău.

Conform codului penal în caz de omor calificat se dictează sentințe între 15-25 de ani sau detențiune pe viață.

Omorul calificat se deosebește de omorul simplu (10-20 de ani) dacă fapta s-a produs cu premeditare și/sau cruzime (printre altele), circumstanțe care s-ar potrivi în cazul crimei de la Buzău.

Cosmin Dan poate fi încadrat la crimă cu premeditare

A cerut benzină pentru a-i da foc victimei și nu s-a râzgândit în cele 20-25 de minute până când prietenii i-au adus combustibilul). De asemenea, există zvonuri că a mai amenințat-o pe Valentina (dar și pe alte fete) că-i va da foc.

Apoi, uciderea prin ardere e una din cele mai crude crime, astfel că procurorii vor cere foarte probabil închisoare pe viață, iar judecătorii (fond și apel) vor consimți.

În plus, pe lângă uciderea Valentinei, există circumstanțe agravante. Daunele produse locuinței și, mai ales, posibilitatea de incendiere a altor apartamente din bloc / explozii și creșterea numărului de victime.

Cum se va apăra Cosmin Dan

Pentru a scăpa cu o pedeapsă mai blândă Cosmin Dan și avocatul său vor pleda pentru uciderea din culpă (1-5 ani). Mai exact, că piromanul n-ar fi vrut să o ucidă pe Valentina, ci doar s-o sperie, dar că lucrurile au scăpat de sub control.

Cosmin Dan va încerca să se folosească și de împrejurarea că – după aprinderea focului – ar fi încercat (în două rânduri) s-o scoată pe Valentina din vâlvătaie, fără succes însă. Criminalul piroman se află în beciul Poliției Buzău. Arestul preventiv va fi prelungit lună de lună până la sentința finală când condamnatul va fi transferat la închisoarea Mândrești de lângă Focșani.

loading...

11 comentarii la „Astăzi s-a dictat o condamnare pe viață

  • Ce vrajeala pe drogatul asta .. pe viataaaa

  • Merita condamnare pe viață astfel va fi o lecție pentru toți care au astfel de ginduri criminale și dea semenea sa fie condamnati și cei care au adus benzina si cealaltă fata și cei care au fost îcurați in baie eu îi consider și pe ei complici la aceasta crima sa fie și ei condamnați la ani de închisoare după culpa fiecăruia. Cu viața nu se joaca și cred ca și ei erau sub influenta drogurilor și al băuturi. Dc nu a luat nici unul atitudine?

  • inchisoare pe viata un criminal feroce

  • Nu exista nici o scuza pt ce a facut !!! El oricum era o persoana cu ganduri periculoase , avea in cap numai sa faca rau , te fura cu prima ocazie , facea certuri intr e prieteni , pervisitate mai mare ca la el nu s a vazut niciodata ! Defapt mai multa ura a prins pe valentina atunci cand a fost cu ea sa vanda apartamentul cumparat de parintii ei si nu a putut pt ca avea nevoie de semnatura mamei valentinei , a vrut sa i vanda apartamentul sa si cumpere el masina , avea figuri de interlop ! Pe viata sa stea daca tot a vrut sa fie smecher , smecherii se duc la puscarie !!!

  • Inchisoare pe viata. Parerea mea.

  • Inchisoare pe viata. Daca ar fi fost copilul meu nu as fi vrut asta. Daca Valentina ar fi fost a mea era mort deja si faceam eu inchisoare pe viata…fara nici un regret.

  • Păcat ca nu mai există încă un canal Dunăre-Marea Neagră dar poate se deschide șantierul de la București spre Dunăre. Acolo ar trebui dus.

  • Pentru un asemenea individ si pedeapsa cu inchisoarea pe viata este prea usoara. Daca i se va acorda aceasta pedeapsa,judecatorii trebuie sa aiba in vedere eliminarea oricarei posibilitati prin care sa fie eliberat,fie si dupa ce executa cel putin 100 de ani de inchisoare.

  • Martore, te duci la beci tata, sifon omologat ce esti.

  • Anghel Luminita, poate nu stii cu ce japite umbla asta. Un copil de om serios nu prea avea cum sa ajunga prin anturajul lui mai apropiat, deci discutia nu are rost.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.