Astăzi s-au împlinit doi ani!

Astăzi s-au împlinit fix doi ani de când C-tin Boșcodeală nu mai este oficial primar al municipiului Buzău .

Șef al PSD Buzău nu mai era deja de șase luni, de când Boșcodeală i-a cedat – în septembrie 2016 – frâiele partidului lui Marcel Ciolacu.

Pe 1 martie 2016, judecătorii de la Curtea de Apel Brașov au pronunțat sentința definitivă prin care Boșcodeală a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare în urma rechizitoriului întocmit de procurorii DNA Ploiești.

O decizie dulce-amară pentru primar, care n-a scăpat de condamnare, dar a evitat „la mustață” ca ea să fie cu executare – așa cum se dictase pe fond la Judecătoria Brașov.

La două zile după pronunțarea sentinței definitive, pe 3 martie, prefectul George Sava semna ordinul prin care Boșcodeală era revocat din funcția de primar.

Așadar astăzi se împlinesc doi ani de când fotoliul nr. 1 din Palatul Comunal are alt ocupant. Mai întâi a fost pentru patru luni Fănică Bârlă, iar din iulie 2016 la manșă a trecut C-tin Toma.

După condamnare, Boșcodeală a adoptat o atitudine de bun simț și s-a retras din viața publică, declarațiile sale către mass-media locală fiind lapidare și meteorice.

În cei doi ani fără Boșcodeală, Buzăul s-a ales cu peste 40 de străzi asfaltate, cu eliminarea „chiloțăriei” de la piață, platforme îngropate de gunoi, 40 de autobuze, eliminarea plății apei meteo, semafoare cu buton, revitalizarea Drăgăicii, a Târgului de Crăciun și a clubului Gloria.

De câteva zile, fostul primar ocupă din nou locuri fruntașe în media buzoiană după ce judecătorul de la Tribunalul Dâmbovița a anunțat că va dicta sentința pe fond în „Dosarul Orizont” – cel de-al  doilea proces intentat de DNA Prahova. După trei amânări, decizia va fi comunicată miercuri – 7 martie, unele publicații locale prevestind o achitare pentru prescrierea faptelor comise la începutul anilor 2000.

Chiar dacă ar vrea, Boșcodeală nu va putea candida pentru un nou mandat de primar nici în 2020, întrucât se află încă sub interdicția de a ocupa vreme de cinci ani această funcție (martie 2016 – martie 2021).

loading...

4 comentarii la „Astăzi s-au împlinit doi ani!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.