Astăzi se anunță verdictul în cazul complicilor lui Cosmin Dan

Emoții mari azi pentru cei doi tineri, Radu Clonț și Alexandru Naum, acuzați de procurori de complicitate la omor!

Aceștia au adus într-o sticlă de doi litri benzina cu care Cosmin Dan i-a dat foc, de vie, Valentinei Nica în urmă cu patru ani.

Procurorii susțin că Radu Clonț și Alexandru Naum au știut la ce va fi folosită benzina și, mai mult, că n-au făcut nimic pentru a împiedica nenorocirea.

Un rol foarte important în proces îl are martorul Antonio Măcelaru, cel care a povestit (în procesul lui Cosmin Dan) cu lux de amănunte și cu o fluență nebănuită (în timp ce reporterului îi tremurau, la auzul acestor mărturii groaznice, mâna pe pix și agenda de pe genunchi) ce s-a întâmplat în acea seară în apartamentul de la ultimul etaj.

Antonio: „Cosmin Dan i-a sunat la telefon și le-a zis să-i aducă benzină ca să-i dea foc Valentinei”


Antonio„Când a intrat pe ușă Radu Clonț a zis „ia benzina și dă-i foc”. Radu Clonț i-a dat lui Cosmin Dan și bricheta albă cu care a aprins focul”

Din spusele martorilor, se pare că Alexandru Naum ar fi ieșit, de frică, din apartament când a văzut ce urmează a se petrece (motiv pentru care ar putea scăpa de acuzații), dar Radu Clonț, Anisia Dinu și Antonio au rămas înăuntru, refugiați apoi în baie din cauza fumului (i-a ajutat apoi să iasă din apartamentul incendiat chiar Cosmin Dan).

„Antonio Măcelaru a mințit. Nu trebuie să puneți bază în ce spune el. Și-a schimbat de la începutul anchetei în mai multe rânduri declarațiile. Probabil e influențat. A fost speriat în timpul anchetei, iar apoi a spus ce i-au dictat procurorii. De ce-ar fi crezut Antonio și nu noi, ceilalți 3-4 care am fost acolo și care avem declarații asemănătoare ?”, e mesajul primit de reporterul buzoienii.ro din partea acuzaților.

Principalul vinovat în această întâmplare groaznică, incendiatorul Cosmin Dan a primit 24 de ani de închisoare (din care a executat deja patru). O decizie luată la nervi, într-un moment în care se afla și sub influența alcoolului, a avut consecințe dramatice. Valentina a murit în chinuri inimaginabile, Cosmin Dan și-a distrus viața, iar Radu Clonț și Alexandru Naum trăiesc și ei, de atunci, cu teama că ar putea fi pedepsiți. Tatăl Valentinei Nica a murit la câteva luni de la nenorocire, iar mama Valentinei, ca să nu pățească la fel, s-a refugiat în Italia, în încercarea aproape imposibilă de a uita că a avut o fată.

UPDATE: Pronunțarea sentinței a fost amânată o lună, până pe 05.03.2024

Citește și:

loading...

6 comentarii la „Astăzi se anunță verdictul în cazul complicilor lui Cosmin Dan

 • 24 de ani de inchisoare? Adica pe banii nostri? Ca apoi sa iasa si sa „ia viata de la capat”?

  Răspunde
  • Din pacate, asta este sistemul juridic occidental, la care am aderat si noi. Sistem in care cei care omoara sunt tinuti ca la hotel, iar rudele celui omorat muncesc pe branzi sa plateasca taxe ca sa-l tina pe criminal pe mancare, caldura, paza. Iar hotii care au furat averi intregi stau 1-2 ani sau iau cu suspendare. Un sistem facut de catre talhari pentru talhari. La facultatile de Drept ii spala pe creier si ii invata o asa-zisa dreptate denaturata, in care numai cinstit sau corect sa nu fii, ca esti ultimul fraier. Dar lor nu le pasa, ca si pe ei, judecatorii speciali, tot din banii de taxe ii tinem, la fel ca pe criminali, e un fel de tovarasie intre ei.

   Răspunde
  • As vrea sa nu cenzurezi mesajul. Toti cei trei,criminalul și complicii aflați în libertate sunt niște murături. Nimeni pe uliță. Inutilități, cu aere de smecheri ieftini, jucatori nereusiti de poker.Realitatea este ca de vina sunt și părinții lor, care le-au dat educația aceasta.

   Răspunde
 • Trebuia trimis la munca, nu la inchisoare…

  Asa, sta ca trantorul pe banii nostri !

  Trebuie pusi la munca grea, mai un canal, mai un sant, mai o curatenie, mai o deszapezire.
  Daca muncesc, sa primeasca mancare si alte drepturi.
  Daca nu muncesc, sa primeasca doar paine si apa, cat sa nu moara. Dar doar atat.
  Si cazati in staul de vite.

  Iar acum , cu potentialul unui razboi, cei din inchisori, mai ales astia care sunt bagati pentru violenta, trimisi in prima linie, ca sa isi dovedeasca curajul, puterea, maiestria… hai, ca scapam rapid de ei, nu mai tinem pe banii nostri turme de …

  Răspunde
  • Asta din articol merge băgat la aruncat cokteiluri Molotov, de exemplu… 🙂

   In rest, de acord !
   Dubios cum funcționează sistemul de pedepsire, oferind pedepsitului cam orice are nevoie, inclusiv acces la servicii medicale, asistenta sociala, psihologica, superioare și gratuit fata de situația în care ar fi fost liber. Pentru unii e mai rentabil sa locuiasca la penitenciar decât să fie nevoiti în libertate să plătească chirii, să muncească pentru a-și permite să trăiască și tot felul de alte stresuri.

   Unde mai pui că dacă a răcit in penitenciar da statul in judecată !

   Răspunde
 • emotii !!!!???…. PUSCARIE cu executare minimum 5 ani ……. nu poti gira o CRIMA nu e film …….

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.