Atac la Dragnea: „A impus decizii prin forță”. Ce vrea să facă

Astăzi, buzoianul Marcel Ciolacu a fost votat președinte al Camerei Deputaților în locul condamnatului Liviu Dragnea.

Buzoianul, votat de PSD, ALDE și Pro România(!), a învins-o clar pe Raluca Turcan (susținută de PNL și USR Plus) cu 172 la 100.

„Am un singur scop în perioada următoare: de a intra în normalitate după o perioadă atât de agitată”

În urmă cu o oră, Ciolacu a postat un text pe facebook. Despre rezultatul alegerilor a opinat că „PSD a plătit prețul corect pentru greșelile făcute”, iar la adresa lui Dragnea a trimis săgeata „am văzut ce se întâmplă când deciziile sunt impuse prin forță”.

Ciolacu a mai spus că se va consulta cu opoziția și că prioritară va deveni de acum agenda cetățeanului.

„Am acceptat funcția de președinte al Camerei Deputaților, pentru că această guvernare are nevoie de stabilitate în Parlament. Țara trebuie guvernată și niciun partid din opoziție nu a dorit în mod real să își asume această responsabilitate. Parlamentul trebuie să susțină la nivel legislativ programul guvernului. Avem rezultate bune în economie și ele trebuie să continue. Am plătit prețul corect în aceste alegeri pentru greșelile făcute în trecut și trebuie să trecem într-o nouă etapă. De aceea, mă voi consulta cu toți colegii parlamentari, cu șefii de comisii și ne vom concentra strict pe agenda cetățeanului și nu pe agenda personală a cuiva: îmbunătățirea legislației în domeniul absorbției fondurilor europene, flexibilizarea procedurilor la licitațiile pe infrastructură sau codul administrativ.


Atâta timp cât voi ocupa această funcție mă voi consulta cu toate partidele politice și voi avea un dialog cu celelalte instituții fundamentale ale statului. În Parlament a existat mereu aceasta cutumă prin care puterea are un dialog constant cu opoziția. Am văzut ce se întâmplă atunci când puterea este concentrată într-o singură mână și deciziile sunt impuse prin forță. Acest mod de a face politică trebuie să dispară. Acestea sunt prioritățile mele pentru perioada următoare!”, a scris Ciolacu.

Prin alegerea lui Ciolacu de azi, la scor față de candidatul PNL – USR Plus, pare că Viorica Dăncilă va continua ca prim-ministru, iar moțiunea anunțată de opoziție nu are șanse de reușită.

Implicațiile alegerii lui Ciolacu

Este a doua funcție importantă în stat obținută de Ciolacu, după cea de viceprim-ministru în Guvernul Tudose.

Alegerea lui Ciolacu are implicații importante la nivel național și județean. Ciolacu n-a fost de acord cu politica împotriva UE și a justiției dusă de Liviu Dragnea, ceea ce presupune o schimbare importantă a atitudinii PSD.

Din noua funcție, Ciolacu va putea susține din nou și proiectele de dezvoltare a localităților din jud. Buzău.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.