Atât de mare e lipsa forței de muncă la Buzău ? Iată cât a căutat directorul Ursus Buzău un electrician!

„E o criză uriașă a forței de muncă la Buzău. Nu se mai găsesc meseriași în diverse domenii. Sunt afectate atât firmele mici, cât și cele mari. Firmele mici riscă să dispară, cele mari au diminuări ale producției”, a spus Vasile Moraru, fost director la Ductil, la prezentarea proiectului viitorului Centru Științific de la Buzău.

După conferință, Silviu Roșioru l-a oprit pe primarul Toma:

„Domnule primar, știți de ce oamenii de afaceri din Buzău nu mai au sau nu mai găsesc angajați ? Pentru că au fost și sunt plătiți prost. Patronii au zis lasă bă că merge și așa, ăștia suportă, important e să facem noi profit. Iar meseriașii au plecat în străinătate. Ia să ofere patronii salarii bune, imediat vor găsi angajați. Știu eu cum e, patronii vor angajați buni, dar pe care să-i plătească prost, iar apoi se plâng că n-au forță de muncă”.

S. Harabagiu, director Ursus

Primarul Toma n-a fost de acord:

„Nu e chiar așa. Sunt domenii în care se oferă salarii bune și tot nu se găsesc angajați. Uite, domnul Sorin Harabagiu, de la Ursus, caută un electrician de doi ani”.

Primarul s-a întors către directorul Ursus Buzău și l-a întrebat de față cu toată lumea:

Sorine, de cât timp cauți un electrician ?

De doi ani, domnule primar!

Și ce salariu îi oferi ?

2500 de lei în mână!

Moment în care Toma s-a întors către Roșioru: „Ei, vezi. 2500 de lei în mână e un salariu bun pentru România”. Consilierul PMP a ridicat din sprâncene.

„Mai sunt două lucruri aici. Din păcate, pentru mulți români munca nu mai este o religie. Se caută a se munci cît mai puțin și dacă se poate și cât mai superficial. Ăla care muncește din greu, care își face treaba sârguincios e considerat fraier. Și, în al doilea rând, tinerii fug de lucrul într-o fabrică precum dracul de tămâie. Asta e și ideea acestui centru științific, la care vor concura și industriașii buzoieni, de a-i reapropia pe tineri într-un mod plăcut, stârnindu-le curiozitatea, de știință, de industrie”.

Citește și articolul: În atenția șoferilor și pietonilor din Buzău. Trei treceri de pietoni vor avea semafor zilele viitoare

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „Atât de mare e lipsa forței de muncă la Buzău ? Iată cât a căutat directorul Ursus Buzău un electrician!

  • Ha,ha,ha .Un raspuns mai cretin, din partea primarului, nici nu cred ca exista.Adica, un electrician meserias, trebuie sa se multumeasca cu 2500 de lei ,care dupa mintea de gaina a lui FACALET,e un salariu decent.Pai de ce tovarase primar, voi aveti salarii de peste 10.000 de lei ,daca2500 sant bani decenti ???. Si inca ceva. Am crezut ca a oferit berarul, vreun salariu lunar de vreo 50.000 de euro electricianului, de se arata asa revoltat ca nu gaseste de 2 ani un meserias.Si acum ultimul anunt !!Stimati tovarasi si preteni,daca vreti meseriasi ,bagati mana adanc in buzunare,…Daca ptr un rahat de primar de comuna jegoasa, salariul e de vreo 8000 de lei, numai ptr ca ala freaca maciuca prin birou ,cred ca ptr un meserias trebuie platit un salariu net de minim 15000 de lei.Aaaaa!!!!Nu vreti ???Pai atunci macar nu va mai plangeti ,ca nu veti rezolva nimic .

    Răspunde
  • 2500 lei???!!!Pai am prieten electrician plecat din Buzau in Germania.Lucreaza ca si electrician si castiga in jur de 2500 eurooo/luna.Prost sa fie sa se angajeze pe 2500 lei.Pai face un apartament de 4 camere in 2 saptamani si ia in jur de 5000 lei.

    Răspunde
  • Sa gaseasca electrician cind s-o duce tata,Dumnezeu sa-l ierte ,ca in 2007 au angajat depanatori de televizoare,nu tehnicieni automatisti ,ca mine care aveam 20 de ani de vechime. Si sa stie ca se angajau atunci pe cunostinte ,fiindca stiu ca am dat concurs scris si am fost respins. De vina sunt interpusii care te interogheaza,pentru angajare,care nu vor sa angajeze profesionistri,fiindca se pare ca acestia produc frica !Vor tembeli pe bani putini,care sa se comporte ca niste sclavi ! Toma stie el cum ii platea pe muncitori,si se stie ca fabrica lui a devenit o forta in Romania,de aia a si candidat !

    Răspunde
  • Pingback:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.