Atunci ar fi trebuit să spună NU! Acum riscă sancțiuni

E în aceste zile în mijlocul scandalului de la cel mai bun liceu din oraș.

Vorbim de Alina Elena Barbu, profesoară de desen, pictoriță, dar și solistă la trupa Kronos în urmă cu câțiva ani.

Atunci, în 2013, a comis o greșeală pe care cu siguranță acum o regretă.

Luată de val, probabil mândră de statutul ei de cântăreață, profesoara n-a mai trecut prin filtrul cenzurii personale versurile melodiei „Vreau să merg la mare”.

Atunci Alina Barbu, profesoară și la acel moment, ar fi trebuit să spună NU. Fie n-a băgat de seamă incompatibilitatea în care intră (și ar fi mai grav), fie și-a spus că nu contează, că nimeni nu va observa, că se merită riscul etc.

Ei bine, iată că greșeala din trecut a ajuns-o din urmă, și probabil o va urmări multă vreme, căci elevii și unii colegi din concelarie o vor privi suspicios.

Alina Barbu este și o talentată pictoriță conform specialiștilor din domeniu, cu mai multe expoziții personale

Căci, spre deosebire de alte meserii, un cadru didactic trebuie să aibă o anumită ținută morală (aidoma polițiștilor, judecătorilor, chiar și jurnaliștilor care se respectă).

Nu cunosc în detaliu statutul cadrului didactic, dar probabil că girând versurile acelei melodii, profesoara a intrat în coliziune cu acestea. Probabil că ar fi bine ca inspectoratul să se sesizeze și să dicteze o sancțiune în acest caz. Ar fi bine chiar și pentru Alina Barbu, în acest fel își va spăla greșeala, dar și pentru tagma cadrelor didactice să ia aminte.

„Stau și aștept să mă lipesc de un băiat/M-aș duce cu el la un hotel, dar ce păcat că n-are în portofel…Uite cine vine, uite cine vine/un moşulică cu patru limuzine/e bătrîn, dar e milionar/dar ce contează dacă banu-i ban!”

loading...

14 comentarii la „Atunci ar fi trebuit să spună NU! Acum riscă sancțiuni

 • Mai uitati-va inca o data la asa zisul „videoclip”….fetele sunt fugite de acasa! Cu asemenea „valori”, ne mai miram ca o avem pe tanti Veorica prim-ministru.

 • Ca sa ma exprim in stilul inconfundabil al „reporterului” si eu sunt de parere ca doamna ar trebui sa vireze „dinspre catedra inspre ” alta profesie…si nu neaparat cu valente artistice ca fara sintetizator si alte programe de calculator nu prea a convins in ale muzicii !
  Aleluia !

 • Stați liniștiți ca are susținere la foruri înalte. A apărut unul care ne povestește ceva de „heringul rosu”…M-As mira sa plece din liceu dna profa. În schimb pustiului i se pregătesc bagajele.

 • Fara sustinere la forurile inalte nu ajungea la Hasdeu, cu un asa trecut glorios. Va mai fi agitatie o vreme, apoi isi va continua activitatea sub umbrela reputatului colegiu, asocierea nu renumele liceului imaculandu-i trecutul de prost gust.

 • Ce-ar merita oare Eminescu pentru delicioasele poezii „Ia te da…”, „Cum ma trece…”, „Mai jupan fanaragiu” si altele?!? Sau Creanga pentru „Povestea povestilor”, ca sa nu-i zic titlul alternativ?!? Femeia asta a avut o activitate muzicala. Ca vine pulica asta si apreciaza artistic un profesor, intr-un mod frivol, este ceva minor. Inteleg ca smecheria insului a fost deja gratulata printr-un transfer la reputatul colegiu „Hasdeu” si ca are abateri comportamentale exemplare. Ca exista oameni care-i gasesc circumstante, este mai imoral decat daca acea profesoara ar fi fost protagoinista vreunei filmari porno personale (nu cu elevi). De ce? Pentru ca oamenii canta, oamenii fac sex iar epoca costumelor de baie full-body si a telefonului cu disc sunt, din fericire, apuse. Asa ca, draga „presa” si d-astia de tot cautati par pe picioarele femeii, ati gresit continentul: burka se poarta mai la est! P.S. Unde va era moralitatea cand Boscodeala, om insurat si personalitate publica, dadea la buci prin hoteluri unor studente, pe bani?!?

 • Cine are idee depre critica de artă observă că videoclipul acela nu a ajuns în prime-time tocmai din cauza mesajului lipsit de comercialitate. Chiar dacă numărul de metafore este mic, mesajul de fond exprimă o realitate culturală a României de astăzi extrem de pertinentă. Astfel de creații sunt departe de a fi considerate kitsch! După ce eșicherul politic a vândut aproape toate resursele, românii nu mai au ce vinde decât pielea de pe ei și nici pe-aia nu au voie direct… căci prostituția încă a rămas contravenție. Asta este realitatea și faptul că un artist o surprinde nu e deloc surprinzător. Dar trebuie apreciată nota de optimism în care este redată soarta copilelor noastre, nu? Mai mult, apare acolo o valoare… demnitatea! Demnitate în fața puternicilor epocii așa cum a avut Petru Rareș e din ce în ce mai evident că nu mai pupăm, dar de ce să ne pierdem speranța? Eu zic bravo!

 • Doamne, cata prostie…. Reporterul nu intelege ca trebuie sa judece „cazul” fara sa tina cont de trecutul muzical al profesoarei. Nu intelege ca atata timp cat aceasta nu a incalcat vreo lege si nu a avut vreo manifestare obscena in vreo filmare, nu poti afirma ca se face vinovata de ceva. Domnule reporter, poate textul cantecului nu i apartine acesteia. Putea canta la fel de bine muzica populara! Si atunci se puteau gasi versuri fel de fel… Asadar, sa ne ridicam la inaltimea meseriei de reporter, si sa ne gandim ca este un banal conflict profesor-elev de la un liceu de provicie, nicidecum de la vreo universitate cu predare in limba japoneza.

 • Cine se aseamana, se aduna!

 • De talentata ce e are nevoie de post caldul de bugetara ca profesoara sa frece menta si sa ii mearga salariul si vechimea la pensie. Pe langa faptul ca majoritatea activitatii ei a fost finantata din bugete publice, ca din munca nu stie sa faca bani, doar capusarea bugetelor publice.

  Nu vi se pare aberant ca o profesoara de desen cu o ora pe saptamana la clasa sa castige mai mult decat 90% din angajatii din privat care muncesc minim 8 ore pe zi? Doar cei cu posturi de manageri castiga mai bine ca ea in mediul privat.
  Daca asta nu e furt din bugetul public nu stiu ce e.
  Probabil doamna are un finantator la partid, probabil un mustacios precum e Dragnea in Teleorman (si mai nou in Romania), care tot asa isi angajeaza femeile pe posturi de bugetare sa nu le plateasca din banii devalizati prestatia.

 • Unii profesori nu au ce cauta la catedră, „doamna”ar trebui să-și asume trecutul și să nu mai fie așa ofensată. Elevii sun zilnic jigniți,amenințați cu scăderea notei la purtare , cu exmatricularea , cu transferul şi nu se sesizează nimeni. Elevii trebuie să respecte reguli și regulamente, au obligatii ,nu mai au dreptul la opinie.

 • Profesoara este ținută ILEGAL pe acest post, incalcandu-se prevederile art. 234 din Legea educației naționale nr. 1/2011. Dintr-o țară normală i s-ar fi desfăcut contractul individual de munca.

 • Dle ,fetele sunt perfect OK ,de ce să nu profite de vârsta pe care o au ,de felul în care arată și nu în ultimul rând de faptul că mai și cântă .Au tot timpul să fie și profesoare ,undeva pe la 40 ,acum să zburde nene ,că și nouă ne place .Ce mă roade pe mine este că tot scandalul a plecat de la un pic de invidie din partea colegelor celor 3 fete ,invidie ce a condus din păcate aici ,Eu sper să se revină la gânduri ceva mai bune și fetele să se dezvolte încontinuare ,pentru că mai au de crescut .

 • Art. 234.al 5 c) practicarea, în public, a unor activităţi cu componenţă lubrică sau altele care implică exhibarea, în manieră obscenă, a corpului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.