Au apărut primele semne
Muncitorii de la Urbis Serv lucrează acum la montarea în parcul Crâng a primelor însemne care anunță înființarea aici a Băncii Naționale de Gene a României.
Primul astfel de panou a fost prins de gardul Urbis Serv, al doilea se montează deasupra intrării în clădire.
Banca Naționale de Gene a fost înființată prin Hotărâre de Guvern, iar în perioada următoare se va trece la realizarea proiectului și apoi a construcției propriu-zise. Urbis Serv se va muta din Crâng, aici urmând a rămâne doar echipa de îngrijire a parcului.
Ce câștigă Buzăul din asta ?
În primul rând renume. Buzoienii se vor lăuda altora că „la noi este banca de gene a României”.
Apoi, banca de gene poate ajuta, alături de stațiunile de cercetare legumicole (Buzău), vini-viticole (Pietroasele) și pomicole (Istrița) la înființarea la Buzău și a unei secții a Facultării de Horticultură. Buzăul are nevoie de facultăți și chiar o universitate.
Banca de Gene va deveni și un obiectiv turistic. Sute de mii de copii din toață țara vor veni în anii următori excursie la Buzău. Banca de Gene se va instala în Crâng în locul Urbis Serv. Alt punct de atracție din Crâng va fi vizitarea Turnului de Apă, existând un proiect pentru transformarea lui în obiectiv turistic și observator astronomic.
Toma: „Este cel mai mare rezultat al Buzăului după 90”
„Sper să ducem acest proiect până la capăt! A fost ideea cercetătorului Costel Vânătoru pe care am preluat-o și am dus-o la București, la Marcel Ciolacu și ministrul Petre Daea! Le mulțumesc amândurora. S-au mai implicat atât deputatul Dănuț Păle dar și George Sava, secretar general adjunct la Ministerul Agriculturii. Le mulțumesc din suflet tuturor!”, a spus primarul după aflarea veștii.
Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!
Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.