„Au avut de suferit. Se vede cu ochiul liber”

Vizită la Ziduri și Puiești, azi, a prefectului și subprefectului.

Cei doi oficiali au vrut să vadă cu ochii lor efectele secetei asupra culturilor agricole. În acest sens i-au vizitat pe agricultorii locali.

Verificarea la fața locului a culturilor agricole arată clar că acestea au avut de suferit. Efectele secetei se văd cu ochiul liber. Trebuie ca fermierii să primească despăgubiri, iar procedura despăgubirii celor afectați grăbită. Agricultorii intenționează să reînsămânțeze terenurile. Facem astfel tot ce ne stă în putință la nivel județean pentru ca buzoienii să aibă pe masă hrană sănătoasă”, a declarat prefectul Dimian la finalul vizitei.

Înainte de verificările din teren, la nivelul Instituției Prefectului a fost constituit Grupul de suport tehnic pentru evaluarea pagubelor cauzate de seceta pedologică.

Grupul va solicita instituțiilor responsabile suprafețele totale ale culturilor înființate în toamna anului trecut, precum și centralizarea declarațiilor fermierilor privind gradul de afectare a culturilor.

De asemenea, au fost solicitate de la Administrația Națională de Meterologie date legate de cantitatea de precipitații înregistrată în județul Buzău din septembrie 2019 până în prezent, urmând ca, după obținerea datelor, să se constituie comisii de verificare cu privire la valoarea pagubelor cauzate de seceta pedologică.

Instituția Prefectului – Județul Buzău va continua în zilele următoare inspectarea suprafețelor agricole din zona de câmpie a județului.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „„Au avut de suferit. Se vede cu ochiul liber”

 • Dl prefect ar trebui să se preocupe ca să avem cât mai multe suprafețe de teren irigabile. Aceasta este soluția de viitor. Dacă nu s-ar fi distrus sistemele de irigații de pe vremea lui Ceaușescu, ci ar fi fost îmbunătățite, acum nu aveam probleme cu seceta.
  Faptul că se plătesc despăgubiri nu este un lucru rău, dar nu rezolvă problema lipsei producției.
  Deci, trebuie investiți masiv în infrastructura de irigații, având în vedere și încălzirea globală. UE alocă bani pentru astfel de proiecte, dar trebuie să existe proiecte scrise în acest sens. Și statul român acordă bani pentru așa ceva.
  Toată lumea trebuie să înțeleagă că agricultura nu se mai poate face cu calul și cu mila Domnului…

  Răspunde
 • Nu merita de la stat nimic au stiut sa strice toate sistemele de itigatii lasate de ceausescu. Acum se vaita de apa?

  Răspunde
 • nu am inteles e prezentare de moda sau seceta ?

  Răspunde
 • Prefectul sa dea voie sa ne muncim terenurile pe care le avem sa nu fim îngrădit in a efectua lucrări la terenurile pe care le-am moștenit la tara, marea majoritate consuma alimente din terenurile proprii.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.