Au avut parte de-o surpriză. „Cineva ne-a «furat»…”

Ieri după-amiază, în ciuda ploii, zece tineri (și nu numai) din Buzău și-au dat întâlnire în Parcul Crâng.

Mai exact pe Aleea Căprioarei (între patinoar și Crâng), de unde primiseră informații că de o parte și de alta sunt însemnate cantități de gunoaie.

Voluntarii – aceiași care au strâns gunoaiele din spatele gardului dintre spital și poarta Crângului – au avut parte de o surpriză.

„Dragi prieteni, astăzi ne-am propus o acțiune de strângere a gunoaielor de-a lungul unui tronson al Aleii Căprioarei. Asta în urma unor sesizări și observații ale unor prieteni ai grupului aflați în plimbare duminicală autumnală. Astfel că ne-am înarmat cu mănuși, saci, pelerine și multă căldură sufletească și am purces în acțiunea noastră. Ajunși la fața locului…stupoare: cineva ne-a „furat” gunoaiele! Am periat în sus și-n jos aleea pe ambele laturi…nimic! Ceva e putred, și asta nu din cauza ploii, vântului și frigului. Țin să fie, țin să fie ? Una peste alta, ca să n-o mai lungim, suntem fericiți că cineva ne-a furat obiectul muncii și mai fericiți am fi dacă ne-am întâlni doar la ceaiurile de final”, au postat pe facebook membrii inițiativei „Buzăul Curat”.

Ulterior s-a aflat că au „furat” startul și gunoaiele angajații de la Urbis, după ce s-a asfaltat și marcat Aleea Căprioarei.

Totuși, ieri, voluntarii n-au plecat acasă „ca niște curcu plouate”:

„Și ca să nu plecăm „dezamăgiți” ca niște curci plouate, ne-am încăpățânat și-am strâns „decât” vreo cinșpe săcotei în mai puțin de-o oră „grație bunăvoinței” unora care au sperat că…covorul toamnei le va acoperi nesimțirea de-a lungul gardului de la stadionul de atletism și de lângă societatea de materiale de construcții. Așadar, din suflet, multe mulțumiri și recunoștință celor care au ales riscul să se procopsească c-o răceală!”.

Pe facebook curg mesajele de mulțumire la adresa voluntarilor din asociația „Buzăul Curat”.

Buzăul poate fi și al celor educați, activi, implicați, cinstiți, muncitori, tineri etc. și nu doar al celor obișnuiți să stea cu mâna întinsă și cu ochii după vreun șmen.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Iată ce a făcut patronul localului de pe insulița din Crâng  CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „Au avut parte de-o surpriză. „Cineva ne-a «furat»…”

 • Luni am fost ultima oara pe acolo si erau gunoaiele acolo.
  Presupun ca au venit imediat dupa ce plecasera Urbis cu gunoaiele, cum era si normal, mai ales ca majoritatea gunoaielor voluminoase erau lasate de muncitorii lor care au lucrat acolo.
  Deasemenea vad in poza ca s-a montat cel putin o banca, se vede in poza numarul 2 in dreptul fetei cu rucsac. Astea nu erau cand am fost.

  Acum sa speram ca va ajunge o alee pentru pietoni si biciclisti si nu o alee de curse pentru patronii, angajatii si clientii acelor terase bagate in Crang.

 • Cat despre gunoaiele de la pista si gunoaiele de pe langa societatea de materiale de constructii, acelea sunt niste locatii cunoscute ca fiind locurile unde anumite femei presteaza servicii cu niste clienti pe ascuns, in masini, si gunoaiele pe arunca pe geam dupa finalizare si pachetul de dupa.
  Inainte intrau si in parc si faceau asta, acum presupun ca nu mai intra, sau nu ar trebui sa mai intre.

  Poate Politia Locala, care am inteles ca au punct acolo 24/24 vor incerca sa faca controale pe langa masinile ce le vad parcate pe acolo in special seara/noaptea, sa descurajeze fenomenul neplacut.

 • Bv , foarte bn

 • Așa băieți ,mai rar .De regulă fug de muncă .Nu știu ce le-o fi venit ,sincer să spun ,pentru că nu mă așteptam .Ce mai o faptă de toată isprava .Bravo ,frumos ,încă 50 ca ei și facem Buzăul lună .Nu pot însă să nu mă gândesc la putorile alea care stau pe vătrai .beau și mănâncă semințe toată ziua dar au pretenția să-și primească ajutorul social .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.