Au fost prinși hoții de catalizatoare din Buzău! Acțiune rapidă după un apel 112!

Veste bună pentru șoferii din Buzău.

După un apel la 112 a fost prinsă o echipă care se ocupa – în județul și orașul Buzău – cu furtul de catalizatoare auto.

Cei trei hoți au fost imediat băgați la răcoare pentru 30 de zile (judecătorul a acceptat cererea de arest preventiv formulată de polițiști și procuror).

Cum s-a întâmplat

Pe timpul nopții, un buzoian a observat mai mulți indivizi – care au coborât dintr-o mașină de Călărași – că au purces la operațiunea de scoatere a catalizatorului de la un autoturism. Bărbatul a sunat imediat la 112, anunțând furtul și locul exact.

Mai multe echipaje au fost trimise rapid la fața locului. Hoții apucaseră să fugă, dar o patrulă mixtă polițist/jandarm a identificat în trafic autoturismul de Călărași și a reușit să-l oprească!

După ce au sosit întăririle, a reieșit că echipa infractorilor era compusă din trei tineri, între 25 și 28 de ani, toți din Călărași.

Băgați în anchetă a doua zi, hoții au recunoscut că în aceeași seară furaseră componente ale sistemului de evacuare de la alte trei autovehicule din Buzău. Prejudiciul a fost estimat la 190 de milioane de lei vechi.

Cele mai tari imagini

În Anglia, „românașii” fură catalizatoare și ziua în amiaza mare! Ridică mașina pe cric și folosesc un flex cu acumulator (vezi VIDEO mai jos).

Catalizatorul este o componentă a sistemului de evacuare ce filtrează gazele nocive. Poate conține până la 7 grame de metale prețioase. Un catalizator cu miezul întreg se cumpără cam cu 500-700 de lei, dar poate ajunge şi la 1.000 de euro, în funcţie de cantitatea de metale rare, preţioase, pe care o conține. 

Ăsta e catalizatorul!

Pagubele sunt considerabile. Dacă hoțul nu demonteză această piesă cum trebuie și o taie, proprietarul va fi nevoit să plătească sume mari pentru înlocuirea pieselor deteriorate.

loading...

6 comentarii la „Au fost prinși hoții de catalizatoare din Buzău! Acțiune rapidă după un apel 112!

 • Noroc cu buzoianul vigilent ! De nu era el, cine ştie când i-ar fi prins… Peste câte luni, ani… Sau poate chiar niciodată.
  Ei sunt prinşi acum… Dar să nu le încolţească ,,ideea” şi altora!

 • Poate isi face vreun judecator mila de ei, ca-s la prima abatere, ca “n-are copiii ce sa mananca” si le da doi ani, apoi ies dupa un an si ceva conditionat.

  Astea-s drepturile omului, dreptul unor borfasi de a sta pe mancarea si caldura livrate de fraierii muncitori. Toata lumea urla de pensionari, dar de faptul ca toti criminalii si hotii sunt tinuti din taxe in loc sa fie pusi la munca nu zice nimeni.

 • Asa este, tov. Leo.

 • Cetățeanul vigilent este un jandarm care cunoștea că pe raza Buzăului acționează un grup de persoane necunoscute cu astfel de preocupări.

  P.S. Singura pagubă era catalizatorul în sine. Hoții tăiau înainte și după catalizator. Deci, fără exagerări!

 • Eu sunt una din păgubiți . Am avut-o în parcare la dragaica și sâmbătă când m-am dus să iau mașina -surpriza- ….. In ce tara trăim . Cine îmi plătește paguba ?
  Ei fac câți ani , daca ii fac ,ies și fac la fel .

 • Eu sunt una din păgubiți . Am avut-o în parcare la dragaica și sâmbătă când m-am dus să iau mașina -surpriza- ….. In ce tara trăim . Cine îmi plătește paguba ?
  Ei fac câți ani , daca ii fac ,ies și fac la fel .
  Avem poliția comunitară ….. aici este mafie mână.n mână unii cu alții .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.