„Au intrat nestingheriți, i-au luat de gât pe elevi”

Acuze la adresa paznicilor din cea mai mare unitate școlară din mediul rural din județul Buzău.

E vorba de școala primară, gimnazială, liceală și profesională de la Berca.

Reporterul a fost sesizat că deși unitatea are un paznic al școlii și unul de la o firmă privată, în incintă ar fi pătruns un desant pus pe harță.

„Teroare la Liceul Berca! Doamna Elena Badea, membră a Consiliului de Administrație al unității – ca reprezentant al părinților – a intrat în școala împreună cu soțul și fiul cel mare. Aici au înjurat, au bruscat și au amenințat mai mulți elevi – care ar fi avut o altercație cu fiul mai mic al dumnealor. Asta deși există agent de paza de la o firmă privată și doi paznici proprii care nu fac altceva decât să stea de vorbă între ei. Pentru paznicul de la firma de pază școala plătește 5.000 lei pe lună. Aceste persoane au intrat nestingherite, i-au luat de gat pe elevi, amenințându-i cu bătaia și că-i vor face sa dispară precum Elodia. Unul dintre elevi a suferit un atac de panica întrucât are probleme de sănătate și  se află aflat sub tratament permanent. Elevii amenințați sunt Anton Robert și Cherciu Dorian, dar au mai fost și alții întrucît adulții au fost agresivi fizic și verbal. Doamna director nu a fost la serviciu ieri și probabil va încerca mușamalizarea acestei situații grave. Așa cum s-a mai întâmplat și anul trecut la școala Pleșcoi, unde învățătorii care aveau simultan la 2 și 3 clase ar fi trebuit să stea la program până la ora 14.00, dar ei aveau vineri zi liberă și de multe ori copiii erau lăsați de izbeliște. Sau când nu s-a recuperat nici măcar o oră din zilele în care școala a fost închisă din cauza condițiilor meteo nefavorabile sau când elevii din învățământul primar și liceal au fost lăsați acasă 2 zile pe durata desfășurării Evaluării Nationale” – conținutul reclamației.

Contactată telefonic, directoarea instituției, Alina Nan a negat – pe moment – faptul că incidentul s-ar fi produs în incinta unității de învățământ.

„Am auzit și eu, dar din informațiile mele incidentul ar fi avut loc miercuri și nu în incinta liceului. O să mă interesez mai bine, azi nu sunt la școală, iar luni voi urmări imaginile de pe camerele de supraveghere. Eu am luat decizia întăririi pazei, tocmai pentru a nu mai avea probleme. Auzisem de unele nemulțumiri, dar dimpotrivă – pentru că regimul de acces e acum mult mai sever”.

Vom reveni cu informații despre acest caz.

loading...

12 comentarii la „„Au intrat nestingheriți, i-au luat de gât pe elevi”

 • Este un reportaj la un nivel foarte scăzut.. Nici macar nu ati folosit întâmplări reale in unele cazuri.. Nu stiu de unde le-ați luat dar unele sunt greșite.
  Pe viitor încercați să faceți o treaba mai buna.
  P.s. Dacă nu știți cum s-a întâmplat nu mai scrieti aberatii.

  Răspunde
 • Scoala nu are si director adjunct parca. Nu era nimeni in scoala? Au mai fost incidente acolo.

  Răspunde
 • Aceasta doamna Badea de cand este in consiliul de administratie are un tupeu mai ceva decat conducerea scolii. Anul trecut a cerut sa ii schimbe profesorul de fizica de la clasa care este si adjunct la scoala pentru ca le dicta elevilor lectiile din carte si apoi le punea note mici. Este tot timpul nemultumita de profesorii de la clasa unde are baiatul. La sfarsitul anului s-a suparat rau ca baietelul ei datorita profesorilor nu a reusit sa obtina media 9.75 ca sa primeasca si el cei 400 lei de la domnul primar Dobrita. Iar la inceputul anului intr-un consiliu de administratie a avertizat ca daca nu se da curs la solicitarile ei ca presedinte a comitetului de parinti pe scoala va face ea ordine. Ceea ce a si facut. Pentru acesta atitudine conducerea scolii trebuie sa o scoata din consiliu in cel mai scurt timp si parintii sa-si aleaga pe cineva care merita.

  Răspunde
 • copilul meu e cel mai bun cel mai destept cel mai cuminte!
  si cioara zice ca puiul ei e cel mai frumos!
  ce poti sa zici de aceasta doamna……daca i se permite. e tara drepturilor. fiecare face ce vrea. sa nu cumva sa zica cineva ceva de progenitura ei ca face ca trenu in gara chitila!
  are tupeu ca stie ca cei din scoala o sustin si ii permit sa faca ce vrea. firma de paza e degeaba, ar trebui reziliat contractul urgent!

  Răspunde
 • Sunteți fake nici nu sa întâmplat asa sunt niște aberați false.

  Răspunde
 • Gabriel, aici e vina politicienilor, care le arunca in fata cateva sute de lei si apoi stau linistiti pe margine si se auza cum sar prostii sa se certe pe maruntis in timp ce mai umple o valiza de bani publici sa o ascunda bine prin paradisuri fiscale.
  Ar trebui taiate toate ajutoarele sociale pentru elevi si parinti, sa vezi cum atunci nu mai face nimeni scandal ca nu mai au miza sa se certe pe pomana din bani publici.

  Răspunde
 • O minciună, eu sunt în clasă cu băiatul, nu am fost martor, dar situația a fost dramatizată iar victima a fost aleasă suspect principal. Pe scurt, aproape nimic nu este adevărat!

  Răspunde
 • Nu mai minti lumea!
  Nu ai cum sa scrii asemenea reportaj nefiind prezent la locul faptei,induci lumea in eroare.De asta este tara asta cum este.

  Răspunde
 • În primul rând eu cu un coleg din clasa de la mine am fost amenintati cu pumu si nea zis:”bă ia plecati plecati de aici”iar dupa aceea a aratat pumnul spre noi si am fugit..si in primul rand incidentul sa intamplat fix pe hol unde este o camere de supraveghere…. Deci doamna directoare o sa se uite si o sa inteleaga tot…. Si daca este ceva de martori eu ma voi baga pentru Anton Robert pentru ca atunci eram cu el…. Apropo, omul acela era acolo… Si cand Robert a deschis usa a strigat la el :”TAURAS CULCAT”. Si apoi l-a luat de gat si l-a impins pana in lambriul de la clasa a 5 b… Nu inteleg de ce toti anonimii scriu comentarii false sau sunt oameni care au vrut sa se dea mari…. Auziti anonimilor si ceilalti care bagati afirmati aiurea mai bine e sa taceti si sa nu mai ziceti nimic… Voi vreti sa va dati mari sa puneti si voi o parere.. Cand o sa fiti de faţa atunci sa va vad ce mai ziceti voi… Si va zic ca acei copii au ramas traumatizati ca si eu cand m-am dus in sala de clasa imi batea inima, imi tremurau picioarele si mi-a ramas in minte aceea secventa cand l-a luat si l-a impins…m-am speriat foarte tare cand a tipat la mine si la colegul meu… Eu nu stiu cum era el dar eu vreo doua zile imi era frica si simteam in capul meu ca striga cum a strigat atunci… Pe moment am ramas socat foarte tare si in accea ora m-a durut capul si imi era frica sa ma duc la baie sau la apa la chiuvete… Ma gandeam in mintea mea că daca ies poate este acel om sa ma ia si pe mine ca este nervos si sa-si descarce nervii pe mine… Deci voi sa nu mai ziceti ca sunt „fake” ca nu prea sunt…. Eu sunt elev in aceea scoala si sunt prieten cu cei doi… Sper sa nu se mai intample asa ceva un scoala noastra asa ceva!

  Răspunde
 • Grea meserie ,și asta de paznic la o școală .Mai ales noaptea <când e întuneric și frig .Și mai vine și câte unul băut care îi cere o țigare .Bătaia-i gata ,Ziua însă mai e cum mai e .Mai iese și câte o rază de Soare se mai dezgheață geamurile ,că înăuntru să nu credeți că e nu știu ce ambient .Dar așa e cu copii .Cât de cât mai sunt ocrotiți de părinți ,chiar dacă pe parcursul zilei n-au fost ei sfinți ,Se mai joacă ,se mai bat ,aduceți-vă aminte ,Că se întâmplă și cazuri mai grave Doamne feri ,că dai peste un părinte din ăla care nu știe multe și ți-o furi .Riscurile meseriei dle ,paznic .

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.