Au mai rămas două zile și se dă drumul!

Veste excelentă pentru buzoieni. Orașul Buzău și toate celelalte localități din județ ies din scenariul roșu după ce indicele de infectări a coborât sub 3 (și chiar sub 2,5).

Deși datele sunt valabile de azi (vezi la finalul articolului indicii pe fiecare localitate din județ) Instituția Prefectului va lua decizia abia miercuri, 30 decembrie.

Consecințe

În ultima zi a anului (și de Revelion) se vor putea redeschide – la interior – restaurantele și cafenelele (la 30% din capacitate și cu doar 6 persoane la masă).

Se pot redeschide și localurile de jocuri de noroc.

Happy Cinema Buzău nu va redeschide de revelion, dar ar urma s-o facă la începutul lunii ianuarie (dacă cifrele vor continua să fie scăzute).

Trecerea în scenariu galben permite organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul teatrului, cinematografelor și restaurantelor la interior la 30% din capacitatea maximă. Intervalul orar în care restaurantele pot funcționa este 06:00-23:00, cu respectarea obligaţiilor stabilite prin ordin comun al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Se poate deschide și sectorul de food-court de la Aurora Mall. Din noiembrie a funcționat doar terasa și serviciul take-away

Barurile, cluburile şi discotecile rămân închise. Magazinele vor avea în continuare program doar până la ora 21.00.

De asemenea, se păstrează restricţiile de circulaţie după ora 23.00 (fiind nevoie de declaraţie pentru a se circula pe timpul nopţii).

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.