Au mai rămas două zile!

Vineri se va deschide prima stație de încărcare a autovehiculelor electrice din municipiul Buzău.

Firma care se laudă cu această primă investiție în domeniu este MCM Petrol, aflată la capătul Bd. Stadionului și a cartierului Micro XIV, stra Veteranilor.

Managerul MCM Petrol a reușit să acceseze un proiect pe fonduri europene care încurajează accesarea vehiculelor electrice şi plug-in hybrid.

Alimentarea autovehiculelor la noile staţii de încărcare electrică se face prin curent alternativ şi curent continuu de 50 kW, respectiv 22,5 kW.

Stațiile sunt astfel compatibile cu orice tip de autovehicule electrice sau plug-in hybrid vândute în Europa. În cadrul staţiei pot fi alimentate simultan 2 maşini. În funcţie de model, bateria unui autovehicul electric poate fi încărcată la 80% din capacitatea sa în doar 20 de minute.

Partener al MCM Petrol este Automobile Bavaria Group care cu prilejul inugărării noii stații (vineri, ora 11.00) va prezenta publicului din Buzău noul model electric BMW I3.

Acesta are o autonomie de 200 de km – oraș și de 300 de km – drum întins – după fiecare încărcare. Prețul este în jur de 35 de mii de euro.

Pe lângă cea din mun. Buzău, MCM Petrol mai are stații la Dealul Viei (com. Merei), la Smeeni (pe DN2C) și la Cilibia (pe DN2B).

Citește și articolul: Neagu a propus VARIANTA 2. În caz că nu se mai face podul de pontoane

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.