Au opus bunul lor simț nesimțirii a sute/mii de buzoieni


Sunt nouă în fotografia de mai sus, dar zece dacă adăugăm și fotograful.

Au constituit mic un grup de voluntari care acționează sub sloganul „Crângul fără gunoi”.

Mai exact, opun bunul lor simț nesimțirii a sute/mii de buzoieni care n-au nicio remușcare dacă aruncă ambalaje/resturi/gunoaie în pădurea Crâng.

Inițiatoarea campaniei și cea care a coagulat grupul este Diana Rus, o buzoiancă implicată civic inclusiv în ajutorarea copiilor din familiile sărmane din județ.

„Ca cetățean al acestui oraș am ales să mă implic într-o campanie pe care am intitulat-o „Crângul fără gunoi”. Nu sunt afiliată nici unui ONG cu activitate în acest domeniu, doar mi-am dorit să mă implic în comunitatea mea. Evenimentul a ajuns la a patra ediție, iar numărul voluntarilor a crescut. Dacă la prima colectare am fost eu cu un prieten, la ediția a treia ne-am strâns în jur de 12 persoane. Am inițiat și un grup pe facebook „Buzăul curat” din care pot face parte buzoieni ce-și doresc să se implice activ în a menține orașul curat. Consider că nu trebuie să avem așteptări de la autorități, deoarece scopul echipei mele este de a lua atitudine pentru schimbările pe care ni le dorim”, susține Diana Rus.

Joi după-amiază cei zece voluntari au strâns peste zece saci de gunoaie adunate din partea de Crâng dinspre strada Grigore Baștan (cart. Micro XIV).

În premieră, campaniei i s-a alăturat și RER SUD SA.

Societatea de salubritate din Buzău i-a dotat pe voluntari cu saci și mănuși, iar la final o autospecială a preluat sacii strânși.

Se sperăm că această colaborare va continua, iar voluntarii își vor continua acțiunile și se vor înmulți ca număr.

De treabă e îndeosebi dincolo de gardul din stația de autobuz de la Crâng unde a devenit o probabil o modă pentru buzoieni în a arunca gunoaie printre zăbrele.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Comună de lângă Buzău, a doua etapă de asfaltare din acest an. Se vor face 27 de străzi!  CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Au opus bunul lor simț nesimțirii a sute/mii de buzoieni

  • Din păcate gestul de mare frumusețe morală al celor 12 tineri a fost umbrit de diverși alți indivizi care proferau – în cel mai bun caz – ironii la adresa primilor, în special de la geamul limuzinelor pe care numai Dumnezeu știe de unde le-au ” procurat „… Dezgustător și intuitiv (!) pentru gradul de descompunere morală care va inunda destul de curând, orașul … Sugerez ca Urbis Serv să monteze pe toată suprafața din stația Crâng un fel de plasă cu găuri mici ( am văzut în Ploiești ) sau o folie translucidă și ușoară – poate așa cei obișnuiți ca în grote să nu mai arunce resturi în biata natură …

  • Lăudabilă acțiunea lor. Aș vrea să particip la următoarele si eu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.