Au participat câteva zeci de buzoieni FOTO + VIDEO

Câteva zeci de buzoieni au participat azi, la prânz, la inaugurarea Parcului Iazul Morilor din cartierul buzoian Micro III.

Panglica a fost tăiată de primarul Toma și reprezentanții ad-hoc ai Parlamentului Românei, senatorul PSD Lucian Romașcanu și deputatul AUR, generalul Nicolae Roman.

A fost „bătaie” apoi printre cei prezenți să ia o bucată din panglica tricoloră ca aducere aminte.

Au ținut discursuri, în fața asistenței, cu voce tare, primarul Toma și cei doi parlamentari.

Astăzi, o dată cu inaugurarea parcului, a ieșit de la tipografie și cartea „Iazul Morilor, leagănul civilizației buzoiene”, scrisă de Marius Nicoară, Valeriu Nicolescu și Costel Vânătoru (vezi, mai jos declarații + momentul tăierii panglicii).

Proiectul „Iazul Morilor” a plecat de la o idee a cercetătorului Costel Vânătoru (publicată de buzoienii.ro) și pe care primarul Toma a ținut s-o pună în practică (precum și Banca de Gene).

Parcul ar urma să fie extins în anii următori peste stradă și până la blocurile de vizavi (primăria lucrează la un proiect cu fonduri europene). Strada Frăsinet ar urma să fi coborâtă în sub pământ (pasaj), proiectul prevăzând și parcare subterană (pentru riverani și vizitatori).

Citește și:

loading...

8 comentarii la „Au participat câteva zeci de buzoieni FOTO + VIDEO

 • Panglica tricolora la inaugurarea unui hambar !

 • S-a facut si asta cu eforturi financiare mari si cu mari întârzieri.O alee,vreo 50 de puteti de tuia,2 ligheane cu apa si o baracă tip container.Jenant.Nu critic ideea in sine ci rezultatul. Si vorbim de aeroport la Buzău,de parc industrial,de centuri verzi,de platoul central.Adevarul este insa urmatorul:nici o scoala nou construită,nici un bloc Anl nou,nici un parc mare nou, multe serbări militare si nici o luminiță la orizont.

 • Să vedem surpriza constructorului viitorului pasaj că acolo solul este saturat cu apă ( la proiectare aspectul va fi ignorat ca pe Transilvaniei). E de la Iazul Morilor care curge pe acolo de când se știe el în istorie. Neapărat să fie acolo pasaj. De ce acolo? Ca să fie provocator. In alta parte ar fi banal.

 • Cam putin pentru 700.000 de euro. Daca ai nostri edili de peste tot din tara asta se lauda ca sunt cinstiti, de ce nu dau publicitatii devizele de lucrari?

 • Pasaj subteran?!? Asta mi se pare aiurea, ar fi o lucrare foarte complexă din cauza apei din sol. Pentru ce s-ar complica cineva să facă asta și de ce acolo?!?
  Când mult mai simplu ar fi să facă odată legătura între Sala Sporturilor și rondul de la „Călăreț”.
  Dacă ar fi străpungerea aia, dacă s-ar asfalta Centura de Est, s-ar da drumul și la Podul Vadu Pașii, se face și autostrada, atunci traficul ar fi mult diminuat.
  Poate un nou pod peste Buzău, între Mărăcineni și Centura Buzăului ar fi mult mai necesar, pentru ca toată Valea Slănicului și Mărăcineniul să treacă pe acolo, nu pe actualul pod/DN2 care este foarte aglomerat și astfel s-ar elibera mult rondul de la Avion.

 • Acum ca s-a inaugurat „minunea” asteptam si asfaltul promis pe Frasinet.

 • Noi romanii avem o aplecare nemaintalnita pe alte meleaguri pentru inaugurari cu taieri de panglici tricolore. Ba mai mult, am intrat in istorie cu inaugurarea de doua ori a cladirii maternitatii! Astept cu nerabdare inaugurarea obiectivelor insirate de Catalin/Io si promise de primar dar fara fast! Poate cativa elevi olimpici alaturi de primar sau alta persoana desemnata de autoritatile locale ar putea face acest serviciu care n-o sa iasa niciodata din traditia romaneasca!

 • Cea mai mare realizare a primarului Toma ar fi cum mai spune cineva intr.un comentariu…asfaltarea centurii de pe digul riului Buzau. Ar muta o mare parte a traficului din oras. Toti cei care vor sa ajunga din bariera Brailei la iesirea spre Vernesti ..Brasov nu ar mai fi nevoiti sa traverseze orasul care este oricum f. aglomerat si pierzind mult timp. Ar ajunge f. repede si cu un consum mult mai mic daca ar ocoli centrul orasului pe dig. Parerea mea.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.