„Au pus lacăt pe copilărie”. Iată la ce școală s-a întâmplat tărășenia

Teren de sport încuiat cu lacătul, conducere a școlii care nu respectă hotărârea Consiliului Local, polițiști locali fugărindu-i pe puștii care au sărit gardul ca să bată mingea.

S-a întâmplat ieri după-amiază la Școala nr. 16 din municipiul Buzău, cartierul Micro V.

Cazul a fost relatat de jurnalista Florina Arghir Popescu. Fiul ei și alți copii s-au julit încercând să sară gardul școlii, fugăriți fiind de polițiștii locali care i-au prins în timp ce comiteau „infracțiunea” de a juca fotbal pe terenul de sport.

„A devenit joaca o contravenție și noi nu știm? POLIȚIA LOCALĂ, azi, la Școala 16! Copiii care se jucau în curtea școlii, unde au ajuns sărind gardul, pentru că directoarea confundă școala cu propriul SRL și refuză orice dialog cu părinții, au fost amenințați cu amenda. Pensionarii sunt prea „stresați” să mai suporte copiii în fața blocului. Școala nu-i primește în vacanțe, deși autoritatea locală a emis o hotărâre care le permite accesul în curțile școlilor. Noi, părinții, oricât ne-am strădui să le umplem toate zilele de vacanță, nu reușim. Episodul acela de la Școala 11 – printre puținele din oraș, totuși, care au lăsat porțile deschise elevilor – cu fetița care a rămas cu mâna înfiptă în gardul de fier, se poate repeta oricând și poate cu consecințe tragice. Găbiță a ajuns în seara asta acasă zgâriat, după ce s-a împiedicat în fuga nebună de frica Poliției. Era TERIFIAT!!! Abia a împlinit 11 ani și s-a aflat la prima sa experiență cu Poliția. Alungați de colo-colo, copiii aceștia sunt pur și simplu condamnați la tabletă! Vă dați seama ce generații pregătim? Vă dați seama ce viitor ne așteaptă?”.

Trebuie spus că la Buzău, decizia de a se încuia școlile în weekenduri și în vacanță a luat-o fostul „rege” Boșcodeală.

„Peste tot școlile se închid când nu mai sunt cursuri. Trebuie evitate accidentele care s-ar putea produce”, a decretat fostul primar.

Din servilism ori indiferență mulți directori de școli ori șefi de prin inspectoratul școlar n-au mai trecut prin filtrul minții dacă hotărârea „regelui” e bună sau rea.

În loc să se preocupe să repare gardul ori să sudeze porțile de fotbal pentru a evita accidentele, s-a trecut într-o voioșie la închiderea cu lanț și lacăt a terenurilor de sport.

Indiferente ori fricoase au fost și sutele de profesori de sport și de medici care n-au avut de zis nimic ori au făcut-o în șoaptă.

Iar acum, cu ipocrizie, ne mirăm de ce noile generații sunt obeze, obosite și plictisite de viață. Sau de ce, în sport, România a devenit ciuca bătăilor (în sporturile de echipă), cu doar câțiva sportivi cu adevărat de valoare mondială.

Asta în timp ce Croația și Islanda țări de 4 milioane respectiv 400 de mii de locuitori (!) joacă finale de Campionat Mondial la cele mai importante sporturi de echipă: fotbal respectiv handbal. Da, dar acolo, copiii sunt mânați de profesori și polițiști către terenurile de sport nu în afara lor.

La Buzău, primarul Toma a încercat să îndrepte lucrurile, somându-i pe directori să lase porțile deschise. S-a emis și o hotărâre de Consiliu Local în acest sens cu amenzi prevăzute pentru directori. Din păcate, încercarea n-a reușit (pe deplin), mai multe fiind școlile cu lacăt decât cele fără.

DREPT LA REPLICĂ

DREPT LA REPLICA (2)

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util!


Citește și: EXCELENT! Se pregătește înființarea unei secții noi la spitalul din Buzău. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

10 comentarii la „„Au pus lacăt pe copilărie”. Iată la ce școală s-a întâmplat tărășenia

 • Sa le fie rusine directorilor care nu respecta decizia consiliului local

  Răspunde
 • Pai la noi mai bine stau copii pe străzi,fumează ,beau se droghează ,tipa,înjură fac scandal și deranjează…cei cuminți și educați care vor sa se joace sau sa socializeze frumos nu au unde să stea.Eu nu înțeleg asta cu lacătul pe poarta școlii acum in vacanta.

  Răspunde
 • Alooo…Sa fie lasate portile scolilor lasate larg deschise !!! Copilul numitei Arghir , sa devina fotbalist …

  Răspunde
 • Directorii școlilor au pus monopol parca este averea lor. Nu mai zic ca isi umplu buzunarele din fondurile școli pe anumite lucrări supraevaluate

  Răspunde
 • Nici un director de școală nu este împotriva folosirii terenurilor de sport de către copiii din cartier în timpul vacanțelor sau în weekend dar cine răspunde de eventualele accidente, uneori tragice?!

  Răspunde
 • Am copilărit in micro 5 in anii ‘90.Cele mai frumoase momente ale copilării mele au fost petrecute in curtea la școala 16. Ne jucam fotbal sau miuța pana la 10 noaptea când veneau părinții sa ne bage in casa:)))….frumoasa copilărie nu ca acum tablete telefoane și părinți disperați care nu stiu sa lase copii sa se joace jocuri copilărești.

  Răspunde
 • Tocmai asta e, ca nu raspund victimele…
  Sa nu uitam cazul celebru unde o bunica si-a dat nepotul la caini in parc si pentru asta a fost recompensata cu milioane din bani publici.
  Asa si astia, daca isi rup gatul pe teren, rudele se vor simti precum marele castigator al potului Loto, vor castiga potul cel mare la loteria banilor picati din cer de la stat… milioane recompensa din bani publici.

  Răspunde
 • Dar daca fugaresc eu polita locala cu o teava de fier si le dau direct coma? Nu fac si eu sport? Alergatul e cea mai buna miscare. Si in plus mai reduci si niste posturi de umflati. Parca ii puneau sa da niste probe! Gata!? Nu se mai dau?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.