Au răsărit lalelele la Buzău. „Va fi o încântare la primăvară, dar și după aceea”. Noutăți furnizate azi de șeful de la Spații Verzi

De câteva zile prin parcurile, scuarurile, rondurile și peluzele din Buzău au răsărit „lalelele”.

S-a scris generic lalele pentru că în realitate va fi un mix de flori bulboase.

Primăria a cumpărat aproape un milion de bulbi care au fost sădiți la finalul anului trecut.

„În martie, aprilie și mai va fi o încântare la Buzău. Da, nu sunt doar lalele, ci și narcise, viorele, iriși, brândușe și muscari. Funcție de vreme vor înflori în martie, aprilie și mai. Aproape un milion am plantat, va fi o încântare. Din păcate nu vor da toate, pentru că prin unele locuri s-a călcat cu piciorul, iar prin altele chiar s-a trecut cu roata mașinii. Au mai fost și cazuri în care bulbii au fost furați. Dar nu în număr mare”, ne-a precizat azi ing. Nicu Tănase, șeful Spațiilor Verzi din oraș.

Citește și articolul: „Chiar e nevoie de onoruri militare la înmormântare? Nu e prea mult ? E vinovat, șoferul de tir e în spital din cauza lui”. Iată răspunsul Jandarmeriei

Acesta a ținut să mai de o veste „colorată” buzoienilor atenți cu modul în care se prezintă spațiile verzi din oraș:

„Am văzut că există această îngrijorare și se pune întrebarea întemeiată ce se va întâmpla după ce se vor trece toate florile pomenite mai sus. E loc suficient, pe lângă plantele bulboase vom sădi în perioada următoare și flori perene. Mă refer aici la lavandă, cheleria, alisum, penifetum și altele. Poate că nu va fi totul perfect de prima dată, dar avem această preocupare ca în anii următori Buzăul să devină un oraș  care să ia ochii vizitatorilor”, a completat specialistul Urbis Serv.

Ing. Nicu Tănase a dat asigurări și că toți copacii plantați ieri în centrul orașului în locul celor care au fost scoși sau tăiați se vor prinde și că vremea rece din aceste zile nu-i va afecta.

Citește și articolul: Atenție fetelor! Bărbați adevărați! Doi sud-africani s-au mutat de cîteva zile la Buzău

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

7 comentarii la „Au răsărit lalelele la Buzău. „Va fi o încântare la primăvară, dar și după aceea”. Noutăți furnizate azi de șeful de la Spații Verzi

  • Aurolacul ala cu copacul in mana e sef la spatii verzi? Au maltratat zona centrală cu padurarii lui donald tom

  • Pentru LACHE! Daca crezi ca faci bine jignind la adapostul unui pseudonim e treaba ta! Cand ai lucrat ultima oara in aer liber la o temperatura de minus 3-4 grade si pe vant? Cred ca tu nu prea ai lucrat si-ti place doar sa „lucrezi” pe altii! „Vulpea cand nu ajunge la struguri zice, ca sunt acri”!

  • Pingback:

  • De când sunt eu în Buzău ,nu am întâlnit pe nimeni care să se ocupe de fațada orașului ,așa cum face dl .Toma .Sunt atât de bucuros că demnitarii ,iubesc frumosul și natura ,încât nu am cuvinte .Dacă și prin alte părți s-ar proceda la fel ,să vedeți cum s-ar schimba imaginea României .

  • Lache esti un dobitoc.macar oamenii astia fac ceva pentru oras, ne am saturat de gropi, boscheti, pomi care cad la furtuni si de parerile oamenilor de varsta a doua si a treia.
    Va fi un oras modern fara uscaturi si boscheti, cu arbori ornamentali, nu padure in centrul orasului.incurajati modernizarea!!

  • Era asa de greu sa se puna pancarte mici cu ţăruș, in pamant, acolo unde ati plantat bulbii, pentru atentionare? Sunt laudabile toate actiunile pe care le intreprindeti, dar nu va asteptati sa fie ca in occident, sau macar ca la Brașov, unde oamenii sunt mai civilizati. Sincer, de exemplu, ma astept ca peste noapte, lalelele care vor inflori la primavara, sa fie furate si vandute in piata de tiganci. Nu mai zic de lavanda, sau ce-ati mai enumerat acolo.

  • Pingback:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.