Au totuși voie să iasă două ore din casă

Azi, la prânz, președintele Iohannis a anunțat că „de mâine, persoanele de peste 65 de ani vor trebui să stea practic tot timpul în case”.

În această seară, ministrul de Interne, Marcel Vela a fost mai puțin radical. Vârstnicii vor avea totuși voie să iasă din case pentru două ore între 11.00 și 13.00

Conținut ordonanță militară 3

„Circulația persoanelor peste 65 de ani în afara locuinței e permisă numai între orele 11 și 13 strict pentru: cumpărături, asistență medicală, îngrijirea unui minor, asistența altor persoane vârstnice, activitate fizică individuală, nevoile animalelor de companie”.

Mai mult, vârstnicii care lucrează pot părăsi domiciliul și în afara acestui interval:

„Circulația persoanelor peste 65 ani e permisă și în afara intervalului 11-13 dacă se face în interes profesional sau în interes agricol (profesori, oameni de afaceri etc)”

Altfel, de mâine, toți cetățenii care ies din casă trebuie să o facă având un motiv bine justificat și să posede o hârtie justificativă.

„Se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuințelor cu excepții: interes profesional, de la locuință la locurile de desfășurare a activității, pentru achiziționarea de bunuri, pentru asistența medicală, donare de sânge, realizarea de activități agricole etc”.

De mâine, verificarea cetățenilor va fi făcută și de militari, pe lângă polițiști naționali, jandarmi și polițiști loacli.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „Au totuși voie să iasă două ore din casă

  • Intervalul acela de doua ore ptr batrani este insuficient. Vor sta inevitabil la cozi impreuna cu cetatenii mai tineri.
    Sunt multi batrani singuri si fara ajutor…….[Leo]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.