„Au trecut în goană mai multe mașini de pompieri salvare și poliție”

Mai mulți cititori ne-au sesizat îngrijorați – în urmă cu câteva minute – că mai multe autospeciale de intervenție ale pompierilor, ambulanței și poliției au trecut în goană pe străzile Buzăului.

„Trebuie că e ceva foarte grav. Cu victime multiple. Niciodată nu am văzut așa multe mașini. Știți cumva ce s-a întâmplat ?”, au întrebat cititorii        

Din fericire, nu e nimic grav, ci doar un nou exercițiu al ISU Buzău pe tema „accident rutier cu victime multiple”.

Iată comunicatul instituției:

„ISU Buzău organizează miercuri între 11:00 – 13:00, un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren cu tema accident rutier cu victime multiple intervenţie a serviciilor profesioniste în cooperare cu alte forţe. Exercițiul va cuprinde mai multe situaţii tactice și se va desfășura  pe DN 2 E85 Buzău – Rm.Sărat în zona Val-Verde, localitatea Poşta Câlnău.  La exerciţiu participă forţe şi mijloace din cadrul ISU Buzău, UPU-SMURD Buzău, Serviciului de Ambulanţă Judeţean Buzău, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Buzău și Secției de Drumuri Naționale – Buzău. Scopul este antrenarea structurilor specializate de intervenție și dezvoltarea capacităţii de interoperabilitate în sistem integrat, verificarea viabilităţii sistemului informaţional-decizional la nivelul structurilor angrenate în cazul producerii unui astfel de eveniment, verificarea concepţiei de acţiune şi cooperare la nivel judeţean, precum și verificarea modului de răspuns al tuturor instituţiilor cu atribuţiuni în mamagenetul şi gestionarea situaţiilor de urgenţă la nivelul judeţului”.

ISU Buzău a participat în weekend cu majoritatea autospecialelor din dotare și la București la exercițiul care a simulat un cutremur de 7,5 grade.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Ce l-a nemulțumit pe marele actor  CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „„Au trecut în goană mai multe mașini de pompieri salvare și poliție”

  • Cam penibili, la simulare trimit toata flota, in realitate cand e accident stai si te rogi sa trimita o masina, si cand vine si aia e si fara medic sau fara persoane competente si cheama alta echipa… timp in care daca esti victima in acel accident ai 99,99% sanse sa mori, doar puterea divina sa te mai salveze, ca cea lumeasca nici nu vrea asta, e mai comod sa declare decesul si sa se duca repede la casierie sa incaseze salariile si sporurile speciale.

    S-a vazut si la Colectiv ce competenti erau, se suna la 112 de se inrosisera liniile ca arde clubul si sunt sute de persoane prinse in cladire si ei au trimis o masina amarata si o dubita amarata sa stinga focul… abia dupa ore bune de la primul apel la 112 cand deja era si la TV carnagiul au trimis echipele ce erau necesare inca de prima data.

    La simulare in schimb o sa primeasca premiu cu coronita, si sporuri pe masura pentru performanta de a simula.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.