Au venit primele cinci! Iată cum arată noile autobuze achiziționate de Trans-Bus din Olanda

La autobaza Trans-Bus de pe șoseaua Pogonele pot fi văzute primele cinci autobuze achiziționate recent de Trans-Bus din Olanda.

De culoare alb cu roșu acestea sunt primele bucăți care au ajuns la Buzău din lotul de 15 autobuze marca VDL Ambassador care vor începe din septembrie să circule pe străzile din Buzău.

Restul de zece unități urmează a ajunge la Buzău în zilele viitoare, după ce specialiștii Trans-Bus, plecați în Olanda, le vor verifica și își vor da acceptul.

„Sunt autobuze bune, de 12 metri lungime, cu aer condiționat atât pentru călători, cât și pentru șoferi. Vin din Olanda, marca VDL Ambassador, acolo unde au fost fabricate și au circulat în transportul public de persoane. În jur de 15 august, după ce le vom face o verificare riguroasă, vor ajunge toate la Buzău, iar din septembrie vor circula deja pe străzi”, a precizat Gică Toader.


„Sunt unii care critică doar de dragul criticii. Eu zic că am făcut o afacere bună. Autobuzele nu sunt noi, dar sunt bune și costă puțin. Acum, ziceți și dvs: 18 mii de euro bucata. Un autobuz nou, Euro 6 costă 350 – 400 de mii de euro. Am luat acum 15, până la sfârșitul anului mai cumpărăm 15. Cu cele 32 de autobuze second hand, cu cele 30 pe care le avem deja, plus cele 30 noi, vom avea cam pe la finalul anului viitor o flotă de 90 de autobuze cu care vom face transport de calitate în orașul Buzău, dar și din împrejurimi”, a anunțat primarul Toma.

Autobuzele VDL sunt asamblate în orașul Heerenveen din Olanda și au fost produse între 2001 și 2011, când s-a trecut la un alt model. Au fost utilizate cel mai mult în Olanda și Danemarca, dar s-au vândut bine și în Germania și Israel.

Până la sfârșitul anului Trans-Bus urmează să mai achiziționeze încă 15 autobuze second-hand, iar anul viitor alte 30 de autobuze noi cu fonduri europene.

Intenția este ca serviciul maxi taxi să fie desființat la Buzău, după ce parcul auto al Trans-Bus va fi complet, iar frecvența în stații suficientă pentru a prelua toți călătorii.

De asemenea, intenția municipalității este ca Trans-Bus să nu mai primească subvenții de la buget, ci să se autofinanțeze.

Citește și articolul: Bombă pusă de Ciolacu în curtea Companiei de Apă! Iată ce solicită șeful PSD Buzău!

În această toamnă ar urma să se decidă la nivelul Primăriei Buzău câte călătorii gratuite vor mai primi pensionarii și elevii din municipiu.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

5 comentarii la „Au venit primele cinci! Iată cum arată noile autobuze achiziționate de Trans-Bus din Olanda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.