Au venit rezultatele pentru 300 de buzoieni! CONCLUZIE

E anunțul zilei la Buzău.

303 buzoieni au fost testați în regim de urgență împotriva coronavirus. Azi, au venit rezultatele. Unele foarte bune pentru buzoieni și liniștea lor.

Testele Real Time PCR au ieșit negative! Pentru toți cei 303 buzoieni testați.

Cele 303 persoane testate fac parte din personalul care îngrijește de vârstnicii și copiii din centrele instituționalizare din jud. Buzău. Acestea au intrat de azi în cea mai lungă tură din viața lor – 14 zile (în care nu vor ieși dincolo de gardul instituțiilor)

303 e un număr destul de mare, ceea ce poate însemna – coroborat cu numărul mic de infectați (doar 15, cel mai mic din țară) – că la Buzău deocamdată nu e coronavirus.

Informația a fost furnizată azi de prefectul Leonard Dimian. Bucuros, acesta a redactat o scrisoare de mulțumire către buzoieni.

„Hristos a înviat, dragi buzoieni!

Din lupta pe care o coordonăm împotriva răspândirii Coronavirusului vin vești foarte bune și mă bucur că pot să le împărtășesc cu dumneavoastră.

Astăzi, au fost transmise ultimele rezultate ale celor 303 teste făcute în cazul personalului de îngrijire care lucrează în azilele de bătrâni și în adăposturile pentru persoanele cu handicap gestionate de autorități. Toate rezultatele primite de la Institutul Cantacuzino sunt NEGATIVE. Având în vedere problemele majore înregistrate în țară la mai multe centre de ocrotire, care au devenit focare de infecție cu noul Coronavirus, am solicitat Direcției de Sănătate Publică să deruleze cu mare atenție operațiunea de prelevare de probe, operațiune care a început de miercuri. Totul s-a desfășurat contra-cronometru, având în vedere faptul că astăzi a fost programată schimbarea turei de serviciu la azile și la adăposturi.

Toți angajații testați au început astăzi lucrul și vor fi izolați la locul de muncă timp de 14 zile, timp în care starea de sănătate a acestora și a celor aflați în îngrijire va fi monitorizată medical. Cei care au ieșit astăzi din tură au fost izolați la domiciliu și vor fi testați.

Vestea bună de astăzi subliniază ceva foarte important în opinia mea: în ciuda criticilor legate de ritmul de testare, un eșantion de peste 300 de persoane testate negativ înseamnă că siguranța epidemiologică a buzoienilor nu este întâmplătoare, fiind rezultatul concret al aplicării măsurilor privind combaterea răspândirii Coronavirusului.

Mulțumesc tuturor autorităților implicate în lupta cu virusul și, în primul rând, locuitorilor județului Buzău, care au înțeles să respecte prevederile Ordonanțelor Militare”.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Au venit rezultatele pentru 300 de buzoieni! CONCLUZIE

  • Cheia menţinerii unui Buzău sănătos, ferit de Coronavirus, stă în NOI, buzoienii, autorităţi şi cetăţeni deopotrivă, care trebuie să fim în continuare cât mai VIGILENŢI şi NEÎNDURĂTORI cu cei care încalcă Ordonanţele Militare !
    Măcar acum, când vedem la alţii NENOROCIREA, să fim capabili să fim şi noi o comunitate unită şi eficientă !

  • Felicitari buzoienilor,suntem cu frica de Dzeu,suntem constienti de gravitatea acestei pandemii, dar in privinta dezinfectarii cartierelor, stati cam prost. Blocurile nu au dozatoare cu dezinfectant,piata M5 nu are dezinfectant,
    cartierul nu a fost si nu este dezinfectat.Suntem la grija celui de sus. Va rog luati si aici masuri, nu numai cu politia la control…

  • Foarte probabil, buzoienii sunt printre cei mai disciplinati si responsabili cetateni din Romania. Fara falsa modestie! Sa nu uitam si faptul ca Buzaul este un oras „militarizat”, cea mai mare parte dintre locuitorii sai fiind fosti sau actuali militari, oameni invatati cu disciplina si responsabilitatea. Dar meritul ,este al tuturor, al cetatenilor si autoritatilor care au inteles foarte bine necesitatea respectarii stricte a masurilor de siguranta. Este necesar insa, ca pe acolo pe unde mai apare cate un „zmeu” care doreste sa isi faca de cap, sa se dea de pamant cu el pana intelege. Responsabilitate,r espectarea stricta a tuturor masurilor, dar si fermitate si chiar „duritate” cu cei care nu inteleg!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.