Au venit rezultatele primelor teste rapide făcute la Buzău. „Contează pentru psihic”

„Negativ. Acesta e rezultatul testului rapid pentru primii 86 de angajați ai Spitalului Județean Buzău”, a anunțat managerul Claudiu Damian.

Pentru fiecare din cei 86 de angajați s-a recoltat o picătură de sânge din deget, iar după câteva minute aparatul a anunțat „NEGATIV”.

Dr. Adrian Zoican, șeful UPU: „Da, mi-am făcut și eu testul, ca și ceilalți colegi de pe tură din UPU. E o veste bună că testul a ieșit negativ pentru toți, contează pentru psihicul nostru. Recunosc că am avut ceva emoții, nu personal, ci ca șef de secție. Vă dați seama ce s-ar fi întâmplat ca la zece dintre noi, sau la mai mulți, să fi ieșit pozitiv ? Ar fi fost o bombă media, cu impact negativ asupra personalului medical. Acum suntem toți liniștiți, măcar câteva zile”.

Zâmbitori azi, managerul Damian și medicul Zoican au ținut să pregătească colegii de serviciu, dar și pe buzoieni, în general, asupra a ce va urma.

„Nu suntem noi la Buzău, buricul pământului, vor apărea și la noi în spital cazuri de infectare”, a adăugat Zoican.

Testul rapid nu e obligatoriu, și-l fac doar angajații din spital care vor.

Testul rapid ar trebui să descopere în sânge prezența anticorpilor la coronavirus. Ceea ce ar înseamnă că individul respectiv are coronavirus sau a avut (și a reușit să-l învingă).

În caz că în orele/zilele viitoare vor fi angajați din spital la care testul va fi pozitiv (să sperăm că nu vor fi), aceștia vor fi trimiși în izolare temporară la Spitalul de Boli Infecțioase. Li se vor preleva probe pentru testul „adevărat”, de la București, cu aparatul Real Time PCR.

Atenție, unii specialiști (în urma comparării rezultatelor) consideră că aceste teste rapide au o fiabilitate de doar 30% și au recomandat să se renunțe la ele și la cheltuirea inutilă a banilor.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.