Aura, Elena și Cristina. Ce vor să facă trei surori din Bisoca

Eveniment, azi, în frumoasa comună buzoiană de la poalele Munților Vrancei.

La ora 13.30 are loc inaugurarea casei „Zestrea Bisoceană”.

Proiectul a fost inițiat de trei surori, Aura, Elena și Cristina, fiice ale satului. Va fi locul în care se vor întâlni pastrătorii de tradiții din zona Bisoca cu iubitorii satului românesc.

Inaugurarea de azi include și vernisajul expoziției „Viața țăranului muntean” – o expoziție ce a strâns într-un singur spațiu și sub un singur concept obiecte de artă țărănească ale sătenilor și poveștile lor.

Cu această ocazie, va fi inaugurată și biblioteca comunității din care vizitatorii pot oricând să împrumute cărți sau să aleagă să le citească în curtea Casei Zestrea Bisoceană.

Oapeții vor afla despre tradițiile locale, despre activitățile asociației, se pot relaxa pe pajiștea plină de flori și pot planui vacanțe viitoare în Bisoca.

Născute în Bisoca, cele trei surori din familia Cășaru au studiat medicină veterinară, matematică și farmacie. Studiile și experiența le-au legat însă mereu de meșteșugurile, etnografia și folclorul local.

Pentru promovarea Bisocii au pus pe picioare și un site – zestreabisoceana.ro unde se pot organiza ateliere (de creat ii, opinci, de cusut, împletit, croșetat etc.) și șezători, dar și pentru achiziționarea de produse tradiționale.

Participarea la inaugurarea de azi se face doar pe bază de rezervare, în limita locurilor disponibile, respectând normele în vigoare. Telefon rezervări: 0766 307 241 (Aura).

Doi-trei ani mai lipsesc ca Bisoca să devină un loc care să conteze cu adevărat și în turismul buzoian. De câteva zile a început modernizarea drumului de la V. Vodă până sus la Poiana Mărului (vezi foto mai jos). Asta după ce Consiliul Județean Buzău a demarat și modernizarea drumului județean de la Mărăcineni până la Podul Muncii.

loading...

2 comentarii la „Aura, Elena și Cristina. Ce vor să facă trei surori din Bisoca

 • Este de apreciat munca celor 3 surori. Cu aceasta ocazie țin să le felicit.
  Insa va rog domnule reporter, din suflet va rog faceti cunoscut urmatorul adevar…
  Drumul pana la Vintila Vodă inca arata jalnic.
  Lucrarile sunt facute fara judecata.
  Portiuni incepute si neterminate.
  Oare si bat joc de noi ăștia de il frecventam aproape zilnic?
  Va multumesc!

 • Felicitări și succes mai departe.Poate un mic ajutor financiar nu ar strica. Don Preș CJ se poate?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.